Två killar startar en insamling för att köpa en karibisk ö och bildar en ny mikronation

av sofia

05 April 2022

Två killar startar en insamling för att köpa en karibisk ö och bildar en ny mikronation
Advertisement

Vem skulle inte vilja kunna köpa en ö? Att äga en "liten" plats i världen, där du kan söka tillflykt för att tillbringa några månader om året eller ett helt liv? Det är förmodligen lite väl ambitiöst för många och kanske förblir en del av de drömmar som – i de flesta fall – ligger kvar i byrålådan och som man inte ens försöker förverkliga. Att köpa en ö är inget skämt och kräver en enorm mängd kapital, ändå gav två unga killar inte upp förrän de lyckades nå detta mål.

Namnet på dessa två är Gareth Johnson och Marshall Mayer, grundare av projektet Let’s buy an island sedan 2018 och som äger en ö i Belize.

via CNN Travel

Advertisement

De två träffades under en resa och började diskutera temat turism och undrade hur mycket det kunde kosta att köpa en ö.

"Vi insåg att det i verkligheten fanns delar av världen där det var "möjligt" om vi gick samman", sa de.

Således startade de två ungdomarna en insamlingskampanj och lyckades samla in en siffra motsvarande 3 000000 kronor.

Med intäkterna köpte Gareth och Marshall Coffee Caye för 1 650 000 kronor - exklusive skatt - en karibisk ö 15 kilometer utanför Belizes kust med en yta på 40 469 kvadratkilometer och döpte om den till "Principality of Islandia" för att hedra sitt land . Ön blev självständig från Storbritannien 1981.

Advertisement

Tanken är att främja turism i området och de har skapat en riktig mikronation. Även om den inte har erkänts officiellt har ön sin egen regering, en flagga och en nationalsång.

Mer än hundra personer från 25 olika stater, tillhörande helt olika kategorier, bidrog till denna crowdfunding. De nya ägarna har fortfarande inga fasta planer för vad som kommer att hända, eftersom de inte trodde att de kunde driva sitt projekt så här långt.

Öns utseende är typiskt karibiskt: den kännetecknas av mangroveskogar och kokospalmer, omgiven av en underbar oceanisk bakgrund: en riktig tropisk oas.

Nu kommer de två killarna att kunna göra den till ett fantastiskt turistmål, som de ville göra från början.

Skulle du vilja besöka den?

Advertisement