"Min man säger åt mig att gömma mig på övervåningen när jag ammar vårt barn": anledningen är absurd

av Titti Carlberg

19 Augusti 2023

"Min man säger åt mig att gömma mig på övervåningen när jag ammar vårt barn": anledningen är absurd
Advertisement

Att bli mamma är en otrolig gåva som förändrar varje kvinnas liv för alltid. En virvelvind av känslor, nyheter och saker att lära sig för att bättre kunna uppfostra en annan varelse.

Tillsammans med moderskapet kommer dock en rad uppgifter, varav en är att amma barnet. För kvinnor som väljer att amma naturligt är det inte längre en olägenhet eller skam att göra det utanför hemmets väggar. Faktum är att samhället äntligen har börjat acceptera en av de naturligaste handlingar som finns. Det finns dock undantag.

Huvudpersonen i vår berättelse är gift med en man som kräver att hon ska täcka sig medan hon ammar deras barn. Varför?

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Lyckligtvis är de tider förbi då en mamma var tvungen att gömma sig för människors nyfikna blickar när hon skulle amma sin baby, låsa in sig i badrummet eller till och med undvika gå hemifrån.

Att mata sitt barn med sin egen mjölk är en av de mest naturliga saker som finns för en nybliven mamma och, om än med svårighet, har människor äntligen lärt sig att acceptera det.

Maken till huvudpersonen i berättelsen har dock en speciell regel i detta avseende.

"Min man och jag väntar barn - så börjar kvinnans berättelse på Reddit - han har hela tiden varit väldigt entusiastisk och stöttat mig under hela graviditeten, tills han pratade om en speciell sak med sin familj..."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Hela hans familj kommer till oss under semestern - berättar kvinnan - och min man vill inte att jag ska amma i närheten av hans far och bröder".

Kvinnan förklarar att hennes man har bett henne att gå upp på övervåningen när hon ska mata babyn, men detta skulle bli ett problem för henne med tanke på att hon precis genomgått en förlossning och att behöva gå i trappan var tredje timme är inte ett bra val.

"Jag sa till honom att det handlar om mitt tillfrisknande och mitt välbefinnande - förklarar kvinnan - och att hans familj får gå ut eller titta åt ett annat håll om det orsakar dem obehag när jag ammar barnet".

Den nyblivna mamman försökte säga att hon kunde täcka sig med en filt, men hon accepterar inte kravet på att hon ska behöva gå ut från rummet när hennes barn är hungrig. 

Svaren på inläggen var alla till kvinnans försvar, många sa att det är hennes rättighet att göra som hon vill i sitt hem och med sitt barn.

Vad tycker du om detta?

Advertisement