"Min dotter betalar 100 $ i månaden för hyran av sitt rum": mamman tycker att det är ett bra sätt för dottern att lära sig

av Titti Carlberg

04 Augusti 2022

"Min dotter betalar 100 $ i månaden för hyran av sitt rum": mamman tycker att det är ett bra sätt för dottern att lära sig
Advertisement

Åren av livet som tillbringas hemma hos föräldrarna är bland de bästa samtidigt som de är bland de svåraste. Att bli omhändertagen och ompysslad av mamma och pappa är en lyx som aldrig kommer tillbaka från en viss ålder och framåt och som alltid kommer att saknas.

En mamma delade på sin TikTok-profil en annan utbildningsmetod än den vanliga och utan tvekan en okonventionell. Faktum är att om det inte är ett problem för barnen att tänka på hyran eller utgifter, så har den här kvinnan bestämt sig för att låta sin dotter betala 100 dollar i månaden för att bo kvar i sitt rum. Ja, du förstod rätt, tjejen måste betala sin mamma den summan varje månad, förseningar är inte tillåtna. 

Ett märkligt val som har väckt en hel del kritik.

via TikTok/c_d_g

Advertisement
TikTok/c_d_g

TikTok/c_d_g

För många föräldrar är stunden då deras barn flyttar hemifrån ett problem, ett ögonblick av sorg, blandat med en otrolig stolthet över sonen eller dottern som flyttar rakt in i vuxenvärlden. Den kvinnliga huvudpersonen i den här artikeln tycker det, och när hon upptäckte att hennes artonåriga dotter inte tänkte flytta hemifrån än på ett tag, bestämde hon sig för en annorlunda lösning. 

I videon visar hon när dottern skriver under ett hyreskontrakt med det månatliga beloppet 100 dollar för att få bo kvar i det sovrum som hon alltid har bott i.

Kvinnan definierar det som en slags "förberedelse mot framgång", så det är tydligt att hennes avsikter är att göra sin dotter ansvarsfull, mogen och lära sig värdet på pengar.

Advertisement
TikTok/c_d_g

TikTok/c_d_g

Bland alla meddelanden om beundran för kvinnans idé och initiativ saknades det naturligtvis ingen kritik. Många hävdar att det är absurt att låta sin dotter betala hyra för det som alltid har varit hennes sovrum. Det är framförallt ungdomar som inte tycker att det är en bra idé. "Det är det perfekta draget för att barnen ska sluta prata med sina föräldrar", var det många som skrev.

De många kritiska kommentarerna har tvingat mamman att förtydliga sig: "jag blev ensamstående mamma vid 16-års ålder, mina föräldrar lärde mig inte att bli vuxen". 

Det skulle vara intressant att få reda på vad dottern tycker om detta märkliga avtal. Tycker du att kvinnan har fattat ett korrekt beslut?

Advertisement