Denna pappa promenerar hand i hand med sin autistiske son och får höra olämpliga kommentarer

av Titti Carlberg

22 Oktober 2022

Denna pappa promenerar hand i hand med sin autistiske son och får höra olämpliga kommentarer
Advertisement

Föräldraskapet är ett väldigt komplext jobb, men samtidigt också det vackraste. En pappa önskar alltid det bästa för sina barn, han vill att de ska få trogna vänner som stöttar dem och att de får ett arbete som de trivs med. En pappa försöker alltid vara närvarande, han hjälper och skyddar sitt barn (för även när barnet har växt upp kommer det alltid vara hans lilla barn) framförallt om barnet är född med psykofysiska problem.

Denna pappa har en son som är autistisk och han måste alltid skydda sonen från andra människors blickar och kommentarer. Trött på den situationen bestämde han sig för att ventilera genom att berätta vad som hände genom ett inlägg på Facebook.

En dag när de promenerade hand i hand fick de olämpliga kommentarer som kränkte både honom och hans son.

via Osegredo

Advertisement

Que terrible experiencia caminar tomado de la mano de tu hijo con un Autismo severo por comunas de Ñuble y escuchar...

Pubblicato da Pintor Danny Richard Valdebenito Ortiz su Martedì 4 ottobre 2022

Pintor Danny Valdebenito är pappa till Tomás, en autistisk pojke. En dag när de var ute och promenerade, hand i hand, hörde de olämpliga kommentarer komma från några personer som var i närheten av dem. Av denna anledning beslutade pappan, som inte längre stod ut med den lätthet som folk använder till att förolämpa främlingar, att ventilera sig i ett inlägg på sin Facebook-sida.

"Det är inte speciellt roligt att vara ute och promenera med sin autistiske son i Ñube, i Chile, när man får höra diskriminerande kommentarer från folk som finns i närheten. Man tycker att de bör behålla sina ytliga åsikter för sig själva, även de felaktiga". Detta öppna budskap från Danny lämnade inte webbanvändarna likgiltiga, de stödde honom och försökte ge honom kraft med hjälp av ord.

Advertisement

Danny tackade alla som visade honom tillgivenhet och påpekade att även om hans son inte förstod vad som hände och att det för sonen var triviala uttalanden, ville han släppa ut lite ånga för att visa att det finns alldeles för mycket människor som är onda.
"Jag försöker att inte ta så illa vid mig av dessa kommentarer, men jag vill trots det offentliggöra dem. I varje område som jag har promenerat med min Tomy, hand i hand, får jag höra många olämpliga kommentarer, som gör mig ledsen i själen. Sonen min, jag kommer aldrig släppa din hand!"

Dannys förhoppning är att dessa ytliga attityder ska försvinna och ge plats åt ett samhälle som ser respektfullt på sin nästa.

Vad tycker du om detta?

Advertisement