Ett par stämmer sin som eftersom han ännu inte har gett dem ett barnbarn: "Vi vill ha skadeståndsersättning

av Titti Carlberg

19 Maj 2022

Ett par stämmer sin som eftersom han ännu inte har gett dem ett barnbarn: "Vi vill ha skadeståndsersättning
Advertisement

Varje förälder blir glada över att en dag bli mor- och farförälder: när barnen har vuxit upp, är den spännande upplevelsen att ha barnbarn nästa milstolpe som ska uppnås. Ingen har dock beslutanderätt i frågan: valet är upp till de vuxna barnen och deras föräldrar kan inte göra annat än hålla tummarna och hoppas att deras önskan en dag ska gå i uppfyllelse. Det finns de som insisterar med ständiga frågor och de som är mer diskreta, men ett par i Indien har vidtagit några minst sagt otroliga åtgärder.

Mannen och hans hustru stämde faktiskt deras son för att han inte hade gett dem ett barnbarn och krävde dessutom en betydande kontantåterbetalning.

via Daily Mail

Advertisement

"We need a grandchild." A retired Indian couple is suing their son and daughter-in-law, demanding that they produce a grandchild within a year or pay them.

Pubblicato da ABC News su Domenica 15 maggio 2022

Sajneev Prasad är 61 år gammal och hans fru Sadhana är 57. De har en son som heter Shrey Sagar.

Föräldrarna hjälpte Shrey Sagar med pengar när han var på pilotutbildning i USA, de la ut en stor summa för att hjälpa honom.

År 2007 återvände den unge mannen till Indien och nio år senare gifte han sig genom ett arrangerat äktenskap med Shubhangi. Vid detta tillfälle, skänkte Sayneev och Sadhana en dyr bil till de nygifta: en Audi, värd 76.963 dollar. Dessutom stod de för kostnaderna för ett 5-stjärnigt hotell för sonen och sonhustrun på deras smekmånad i Thailand.

Vad hände sedan? Shrey som arbetar som chaufför i Indien, bor inte med sin fru, ett faktum som genererade hans föräldrars ilska, till den grad att de har ställt en begäran: de vill ha tillbaka 323.735 dollar som de har spenderat på honom ända sen han var nyfödd. Men inte bara det: de kräver även en moralisk ersättning på 25 miljoner rupier, det vill säga 647.470 dollar.

Advertisement

A retired Indian couple is suing their son and daughter-in-law, demanding that they produce a grandchild within a year or pay them 50 million rupees ($675,000).

Pubblicato da FOX 5 Atlanta su Domenica 15 maggio 2022

Anledningen? "Vi gav upp våra drömmar för att försörja honom. Att bli mor- och farförälder är varje förälders önskan. Vi har väntat i åratal på att bli farföräldrar. Vi har försökt övertyga vår son och hans hustru, men de lyssnar inte på våra krav. Våra hjärtan har krossats av det faktum att vi kommer att lämna jordelivet utan att ha fått åtminstone ett barnbarn" säger Sadhana.

De stämde sin son och i utlåtandet som lämnades in till domstolen skrev Sajneev: "Min son är gift sen sex år tillbaka, men har ännu inga planer på barn. Vi önskar oss en sonson att umgås med, då skulle vår smärta bli uthärdlig. Vi har också varit tvungna att ta ett lån för att renovera vårt hus och nu går vi igenom många ekonomiska svårigheter. Vi är väldigt sorgsna mentalt eftersom vi bor ensamma."

Åtalet väcktes av Haridwar domstol som "psykisk plåga och trakasserier", och anses alltså som ett övergrepp i hemmet.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Fallet är resultat av ett indiskt kulturarv, enligt vilken familjer ska expanderas till att omfatta mor- och farföräldrar, mor- och farbröder, mostrar, fastrar, syskonbarn och egna barn, vilket skapar en stor gemenskap vars medlemmar lever tillsammans eller i angränsande bostäder. Men saker och ting förändras genom de nya generationerna som, för arbete, beslutar sig för att flytta bort från ursprungsfamiljen.

En förändringen som den "gamla skolan" har svårt att acceptera.

Advertisement