En man blir filmad när han snor en gräsklippare och klipper ägarens gräsmatta: efterlyst

Titti Carlberg

19 Maj 2022

En man blir filmad när han snor en gräsklippare och klipper ägarens gräsmatta: efterlyst
Advertisement

Små och stora stölder står tyvärr på agendan: människor som smyger sig in i bostäder för att stjäla värdesaker, individer som på gatan eller i kollektivtrafiken lyckas ta tag i personers väskor och plånböcker, för att inte tala om de som följer efter de äldre för att stjäla deras nyinkomna pension på ett småaktigt sätt. I denna kategori av icke-rekommenderade yrken, finns även några "artiga" tjuvar, som till skillnad från de andra passar på att inte lämna allt upp och nedvänt i bostaden och "belönar" de rånade med en vänlig gest.

Eller det är i alla fall den första tanken som dyker upp när man ser videon som polismyndigheten i Port Arthur, Texas, släppte till allmänheten.

via New York Post

Advertisement

Port Arthur Police Department/Facebook

Marcus Renard Hubbard, detta är namnet på mannen som anklagas för inbrott hos en lokal familj. Tydligen skulle han ha brytit sig in i husets trädgård mitt i natten.

Man skulle kunna tänka sig att det var som vilket inbrott som helst, men det finns en avgjort märklig aspekt i den här historien: Hubbard fångades på övervakningskameran när han drog en bensingräsklippare från huset till trädgården. Han fyllde den med bränsle och började klippa gräset, både framför och bakom huset.

Det stämmer: efter att ha brutit sig in och blivit filmad av kamerorna som var uppsatta i trädgården började han klippa gräset och gjorde offrets trädgård mer städad.

En bisarr gest som poliserna har lagt ut på webben, där de uppmanar allmänheten att kontakta avdelningen om de stöter på brottslingen, som för tillfället är efterlyst.

Port Arthur Police Department/Facebook

Marcus flydde efter inbrottet och de boende i huset märkte inget förrän följande morgon.

Under rymningen lämnade han trädgårdsredskapet på en uppfart nära huset sedan försvann alla spår av honom.

"Marcus Hubbard sågs i övervakningskameran medan han stal från ett bostadshus. Han tog gräsklipparen inifrån byggnaden utan ägarens medgivande. Sedan ses han i videon när han klipper husägarens trädgård, både framför och bakom huset. Polisen ser, vid deras ankomst, att Hubbard flyr från platsen med gräsklipparen, som han dock överger i en gränd inte långt från huset. Hubbard är för tillfället efterlyst i sin frånvaro för inbrott i en byggnad"skriver agenterna på polismyndighetens Facebooksida"Om du vet var han är eller har någon annan information om detta eller något annat brott, ring Port Arthur-polisen. Du får vara anonym och du har även rätt till en kontant belöning."

Advertisement