En tjej har rakat sig i flera år och skickar ett meddelande till rakhyvelföretaget: "Jag vill vara ert ansikte utåt"

av Titti Carlberg

13 April 2022

En tjej har rakat sig i flera år och skickar ett meddelande till rakhyvelföretaget: "Jag vill vara ert ansikte utåt"
Advertisement

Att sponsorera skäggvårdsprodukter är i regel män: men vem har sagt att detta måste vara ett rent manligt privilegium? Rakning är en feminin ritual, visserligen inte när det gäller ansiktet. Ändå har vissa kvinnor mer hår än andra, vilket också involverar hakan och käken - de har alltså skäggväxt. Om det för många kan representera en pinsamhet och något som måste döljas, finns det andra som beslutar att offentliggöra det, och göra det till en styrka.

Det var vad @Sare, en ung TikTok-användare gjorde, genom ett klipp som hon skickade till det berömda företaget Gillette

via The Sun

Advertisement
thatgirlsare/TikTok

thatgirlsare/TikTok

Tjejen i fråga har faktiskt en ganska accentuerad skäggväxt och hon måste raka sig konstant, precis som män.

Den unga kvinnan började när hon nådde tonåren, hon har en patologi som kallas polycystisk äggstock, vilket orsakar kraftig hårväxt i ansiktet. Av denna anledning har hon använt rakhyvel i många år för att ta bort det.

Det ledande varumärket i branchen är Gillette, som använder manliga ansikten i affischer och reklamfilmer tillägnade sina sina rakhyvlar.

Kvinnan bestämde sig dock för att skicka ett meddelande till företaget och gjorde sig till talesman för det faktum att det inte bara är män som använder deras produkter: många kvinnor som hon själv måste faktiskt ta till mjuka rakblad för att ta bort skägget från ansiktet, även om kanske inte alla känner till det.

@Sare skulle vilja bli Gillettes ansikte utåt, varumärkets kvinnliga ansikte för att visa att även kvinnor använder deras produkter för att raka sig.

Advertisement
thatgirlsare/TikTok

thatgirlsare/TikTok

När allt kommer omkring har användaren decennier av erfarenhet, som hon säger i videon hon lade upp och där hon visar när hon rakar sig. "Okey Gillette, nu har jag din uppmärksamhet, skulle du låta mig vara den första kvinnan i din reklam som rakar sig med ditt rakblad? Jag har 12 års erfarenhet och många människor kommer att bli glada över att se någon som mig att raka sig. Jag är en skäggig kvinna med Polycystisk äggstock, ni behöver säkert en representant för detta."

Klippet lockade många kommentarer och stöd för tjejen: många användare bjöd in Gillette att välkomna förfrågan, efter att ha sett tjejen använda raklöddret och passera rakhyveln som en riktig expert.

Företaget har inte uttryckt sig i detta avseende, men det är inte uteslutet att de inte kommer att göra det: att skapa en typiskt maskulin kampanj med en kvinnas ansikte skulle vara definitivt innovativt och skulle kunna normalisera en aspekt av en kvinnas vardag, som än så länge är ganska ignorerat.

Advertisement