En företagare firar sin 80-årsdag genom att skänka 50.000€ till sina anställda

av Titti Carlberg

19 Mars 2022

En företagare firar sin 80-årsdag genom att skänka 50.000€ till sina anställda
Advertisement

En entreprenörs framgång beror också mycket på dess personal. Även om de har lyckats skapa ett företag och mött alla problem och ansvar som följer med det, är det just de anställda som - dag efter dag - gör att allt fungerar. Många chefer och entreprenörer är omedvetna om värdet som varje enskild anställd tillför företaget; det är faktiskt ingen slump att vi bevittnar ett obehagligt beteende från överordnades sidor, men mitt bland alla negativa historier förtjänas Ludovico Trevisson att berättas.

via SkyTg24

Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Ludivico är en italiensk entreprenör, och för att vara exakt bor han i Veneto, och 1965 grundade han sitt företag i provinsen Belluno. Företaget heter Meccanostampi och det specialiserar sig på formkonstruktion, konstruktion, montering och efterbehandling. Företagaren fyllde nyligen 80 år, men istället för att bara motta gåvor, bestämde han sig för att ge gåvor till sina anställda. Han skänkte totalt 50.000 euro att delas lika mellan sina 250 anställda, vilket gav 200 euro till var och en. Det är ingen hisnande summa som kan göra stor skillnad, men de representerar en ädel gest av tacksamhet mot varje enskild medarbetare som - år efter år - är engagerad i att få företaget att växa.

Advertisement
Meccanostampi

Meccanostampi

Ludovico förklar motivet bakom denna gest: "Jag är en lycklig person och en gåva gör mer nytta för dem som ger den än den som får den, den hjälper till att befria en från själviskhet. Dessutom är jag helt övertygad om att utan hjälp och hårt arbete av mina anställda skulle jag inte ha uppnått denna framgång." 

Medarbetarna kände sig uppskattade och värdefulla: de fick bekräftat att de inte bara var arbetskraft, utan mycket mer. För att återgälda gesten valde de att köpa en plats i en tidning för att fira företagarens födelsedag på ett stort sätt. Ludovico lanserar en vädjan, särskilt till personer som är arbetslösa eller söker ett nytt jobb: företaget växer och överväger att anställa fler personer, men tyvärr finns det ännu inga ansökningar. Meccanostampi letar efter talanger, som Ludovico aldrig kommer att sluta "tacka".

Advertisement