"Min man gick och handlade ensam och misslyckades totalt": en kvinnas berättelse

av Titti Carlberg

17 Mars 2022

"Min man gick och handlade ensam och misslyckades totalt": en kvinnas berättelse
Advertisement

Att gå och handla verkar vara en ganska enkel operation: du har en lista, för att inte glömma allt du behöver, och du ger dig ut på ett äventyr. I familjen finns det vanligtvis en person som har hand om hushållsinköpen. Det är de mest erfarna, som går till snabbköpet varje vecka och som nu är bekanta med att identifiera de nödvändiga och bekväma produkterna, utan risk att gå vilse bland gångarna eller återvända hem med produkter som inte behövs. Men vad händer när den personen har ett annat åtagande och skickar partnern att göra det mödosamma uppdraget?

via reddit

Advertisement
reddit

reddit

En kvinna publicerade på Reddit en skärmdump av upprepande telefonsamtal från sin man och skrev: "Min man gick och handlade ensam. Jag har fått upprepande telefonsamtal från honom där han ber om råd". 

Kort sagt, kvinnan skickade sin man för att handla, men mannen misslyckades totalt. Här förstår vi att det vanligtvis är kvinnan i familjen som går och handlar, och mannen - inför en ny plikt - stötte på många svårigheter: han ringde upprepande gånger till sin fru för att be om råd om vilka produkter han skulle köpa. Kvinnan specifierar att hon hade skickat honom för att köpa några viktiga produkter.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Många människor har känt igen sig i denna dynamik: inte bara kvinnor som har hamnat i samma situation, utan också män som har skickats av sina fruar till snabbköpet och har haft svårigheter. En man berättar:

"Det är jag som gör större delen av inköpen till vårt hushåll, men det är min fru som skriver listan. Jag har varit tvungen att ringa henne fler än en gång. Nu har jag tagit som vana att ringa bara en gång, efter att jag har lagt alla varor i kundvagnen, över de produkter som jag är osäker på, om instruktionerna inte är tydliga, eller just den specifika produkten inte finns, med mera.". En annan användare skriver: "Exakt som mig, bara det att jag är hustrun. Det är alltid min man som handlar, och en dag tappade jag bort mig i gångarna för att jag undrade över skillnaden mellan fet och mager vispgrädde".

Att handla mat är en uppgift som måste tas på allvar, och det fanns många kommentarer som visade solidaritet på Reddit: mannen ringde alla dessa samtal för att vara säker på att han inte gjorde några misstag för att sedan komma hem med fel produkter.

 

Advertisement