Hon tvingar sin son att springa löpbandet: om han inte klarar 12.000 steg får han inte spela videospel

av Titti Carlberg

02 Februari 2022

Hon tvingar sin son att springa löpbandet: om han inte klarar 12.000 steg får han inte spela videospel
Advertisement

Finns det verkligen pedagogiska metoder som är bättre än andra, när man bestämmer sig för att uppfostra sitt barn? Förmodligen är svaret ja, men om du ställer en liknande fråga till en serie föräldrar är vi säkra på att var och en av dem skulle ge dig en annan synvinkel. Faktum är att temat är så brett och rikt på nyanser att det nästan är omöjligt att få en universell bild av den.

Ändå bör vissa fasta punkter alltid vara desamma även om detta inte alltid är så självklart. Till exempel: skulle du någonsin tvinga ditt barn att springa på ett löpband innan du tillåter det att spela tv-spel under helgen? Om du svarade "nej" skulle du inte komma överens med den mamma som vi ska berätta om, huvudpersonen som använder en ovanlig pedagogisk uppfostran som har öppnat upp för en het debatt på webben.

via themarienfam/TikTok

Advertisement
themarienfam/TikTok Screenshot

themarienfam/TikTok Screenshot

Scenen är en av dem som har alla de rätta förutsikterna för att bli viral. På sitt TikTok-konto visade kvinnan, känd som "themarienfam", en scen som för henne är långt ifrån sällsynt: hennes son som springer på ett löpband och siktar på att nå 12.000 steg på en dag så att han kan få spela tv-spel under helgen.

Chockad? Vänta med att säga det eftersom den amerikanska mamman i fråga, som bor i Albuquerque, New Mexiko, tillsammans med sina 4 barn, omedelbart påpekade att detta är ett system som hon har tagit fram för att säkerställa att hennes barn förblir friska, inte lever ett stillasittande liv och framförallt att de lär sig att förtjäna aktiviteter som, om de utövas för mycket, till och med kan vara skadliga för dem.

Advertisement
themarienfam/TikTok Screenshot

themarienfam/TikTok Screenshot

Utmärkta avsikter, ur hennes synvinkel, även om de flesta på TikTok som har sett videon som "themarienfam" har delat, inte gillar hennes metod. Det fanns till och med dem som kritiserade kvinnan hårt och anklagade henne för en aktivitet som snarare var ett överdrivet straff än en pedagogisk uppfostran.

Även om man i videon ser den unga pojken på löpbandet, förklarade kvinnan senare att målet med att nå 12.000 steg inte bara skulle uppnås genom att använda löpbandet, utan också genom normala promenader. När allt kommer omkring så är det de steg som en växande ung person bör ta varje dag för att hålla sig frisk.

themarienfam/TikTok Screenshot

themarienfam/TikTok Screenshot

"De får välja själva" säger mamman, hon förklarar att om de vill spela tv-spel under helgen måste de nå de "jobbiga" 12.000 stegen; om de inte vill göra det, blir det inget tv-spelande.

Utöver kritiken från många människor mot detta system, fanns det också många andra människor som berömde den amerikanska mammans metod som ansågs vara exemplariskt i namnet av korrekt utbildning och ordentligt underhåll av barnens hälsa.

Vad tror du? Är det eller är det inte en överdrift?

Advertisement