Hon har döpt sin son till Lucifer: kvinnan attackeras på sociala medier för sitt val

av Titti Carlberg

27 Januari 2022

Hon har döpt sin son till Lucifer: kvinnan attackeras på sociala medier för sitt val
Advertisement

När man väntar ett barn är en av de viktigaste frågarna, att ta itu med, valet av namn som man ska ge babyn. Ett beslut som är upp till föräldrarna och som baseras på många faktorer, allt från personlig smak till en önskan att förmedla namnet på en familjemedlem, från att följa nuets mode till att återskapa något som för framtida mammor och pappor har en speciell betydelse. Ibland händer det dock att valet framstår som bisarrt för andras öron och att det bedöms som allt annat än lämpligt, vilket gör det avgjort impopulärt.

Det var vad som hände Josie Barns, en 27-årig engelsk mamma, som bestämde sig för att döpa sin son till Lucifer. Ett namn som enligt populär tradition förvisso inte har positiva konnotationer och inte är inspirerat av något bra, men som nu tycks vara på modet bland nyblivna föräldrar, förmodligen på grund av den homonyma succéserien på Netflix.

via New York Post

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Josie tillkännagav på sociala medier namnet som hon hade valt till sin son, medveten om att hon skulle kunna kritiseras för det och orsaka kontroverser, men hon hade verkligen inte förväntat sig att få ta emot verkliga hot.

Kvinnan sa, när hon blev intervjuad i ett lokalt TV-program: "Det är tur att jag är psykiskt stark för dessa hot är hemska och skrämmer mig. När jag valde det här namnet till min son visste jag att folk inte skulle gilla det, men jag hade ingen aning om hur långt vissa kunde gå." 

En av de mest upprepade kommentarerna Josie fick ta emot var att Lucifer "kommer att bli mobbad i hela sitt liv. Vad tråkigt."

Den unga mamman förklarar anledningen bakom valet av detta speciella och omdiskuterade namn: efter att ha haft många svåra graviditeter, visste hon att Lucifer var det sista barnet hon skulle få och hon upplevde hans ankomst som en riktig gåva, ett ljus i slutet av en lång mörk tunnel. Dessutom, eftersom hon är ateist, inspirerades hon verkligen inte av några religiösa betydelser: för henne har namnet Lucifer ingenting att göra med något demoniskt, utan hon associerar det med termen "lux" som översätts som "bärare av ljus" eller "morgonstjärna"

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Min sons namn har inget med Djävulen att göra. Jag har gått igenom tusentals namn och det var inget lätt beslut. När jag bestämde mig för det här namnet visste jag att många människor inte skulle gilla det" har hon sagt. "Jag tycker att det är hemskt att en 7-månaders baby blir kritiserad och mobbad på grund av hans namn: det är då vi måste komma ihåg att det är samhället som är problemet, inte våra personliga val.", avslutade kvinnan.

Trots all hård kritik tänker Josie inte ändra sig. Hon har sett för många av sina vänner ge efter för trycket från utomstående och ändrat valen av deras barns namn.

Vissa användare har ställt sig på mammans sida, tagit hennes parti och hävdat att det inte är något fel på det namnet och att det inte kommer att påverka Lucifers framtida personlighet.

Vad tror du? Kommer namnet att få negativa konsekvenser i hans framtid?

Advertisement