McDonalds-anställd visar hur han gör pommes frites till oförskämda kunder

av Titti Carlberg

28 Oktober 2021

McDonalds-anställd visar hur han gör pommes frites till oförskämda kunder
Advertisement

Ibland kanske det är bättre att inte veta vad som händer innanför ett restaurangköks väggar, särskilt om det är en plats där måltiderna "bakas" en efter en, när som helst på dygnet, och alla kännetecknas av färdigförpackade ingredienser. Det är också av denna anledning som snabbmat kedjorna, trots de ansträngningar som de ansvariga gör för att förbättra deras image, inte får det bästa betyget när det gäller kvaliteten för maten.

Vad händer då om en anställd på en sådan restaurang bestämmer sig för att anstränga sig för att göra saken värre? Det var precis vad som hände: med utgångspunkt från en, enligt honom, giltig motivering visade den McDonaldsanställda vad för bemötande han ger kunder som är för krävande eller oförskämda. Närmare bestämt, den pommes frites han förbereder är verkligen inte den bästa när det gäller färskheten.

via dresav92/TikTok

dresav92/TikTok

dresav92/TikTok

De som arbetar i kontakt med allmänheten vet detta väl: det är inte alltid självklart att framför sig få vänliga kunder som har ett artigt sätt och som visar respekt för den som står bakom kassan. Det var därför som Deandre Bryars, en McDonalds anställd, bestämde sig för att spela in en "bakom kulisserna" video, som han sedan delade på sitt TikTok konto, för att visa alla hur han behandlar de som inte är artiga när de beställer mat.

"Vad händer när du ber om nyfriterade pommes" är rubriken till videon som han har delat på det sociala nätverket. En video, den av Deandre, som är tillägnad alla att inte vara oartiga när de beställer mat. Känd på TikTok som @dresav92, har den anställda, utan filter, visat när en kund ber enträget - och oförskämt - efter nyfriterade pommes, friterar han dem inte alls.

Tvärtom: Deandre lägger bara de tidigare friterade pommes i en frityrkorg och värmer upp dem i het olja i några sekunder. På så sätt kommer kunden att tro att hans pommes är nyfriterade, även om det inte är så, åtminstone inte i den här restaurangen där den här killen arbetar.

Advertisement
dresav92/TikTok

dresav92/TikTok

Som ofta händer i liknande fall genererade videon på TikTok en kör av reaktioner och kommentarer bland de webbanvändare som tittade på den. Det fanns de som kände sig väldigt indignerade över vad den unga mannen visade offentligt, trots att han förklarade att oförskämt beteende inte är acceptabelt.

"Kräva och be om, är två olika saker:varför skulle det vara oförskämt att be om nyfriterade pommes?" påpekade de för Deandre, eller "man måste förbereda dem väl, för det är uppenbart att de inte är nyfriterade på det sättet". Det fanns dock de som sa att de var likgiltiga för denna sak."De är bra så länge de är varma och är de inte kalla och mjuka så bryr jag mig inte" sa några personer; "Be om att få dem utan salt så får du nyfriterade" påpekade en webbanvändare.

Kort sagt: kommentarerna och reaktionerna har följt varandra i tusental, och det är inte första gången som en McDonalds anställd delar med sig av någon "obekväm" hemlighet om restaurangen som han arbetar på. Det är inte alltid lätt att hantera kundernas dagliga stress och oförskämda sätt, det är sant, men kanske var reaktionen från den här medarbetaren lite överdriven. Vad tycker du?

 

Advertisement