Nygifta tar £3 för varje tårtbit: de upptäcker att en gäst ter påfyllning så de ber honom om pengar

av Titti Carlberg

07 Oktober 2021

Nygifta tar £3 för varje tårtbit: de upptäcker att en gäst ter påfyllning så de ber honom om pengar
Advertisement

Det är inte alltid så uppenbart att ett bröllop fortskrider på bästa sätt. Missförstånd, argument,  ilska och obehagliga upplevelser kan kasta skugga på vad som för många par borde vara en av de bästa och mest minnesvärda dagarna i livet.

Bröllopsgästerna som vi ska berätta om, vet säkert något om det. Som på de flesta bröllop fanns det en tårta, en efterrätt som, vilket framgår av inlägget som en av gästerna delade på Reddit, utlöste ett riktigt fall. Eller rättare sagt, problemet uppstod från en bit för mycket, som de nygifta ville ha betalt för.

via Unlucky_Low_6254/reddit

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Även om det är svårt att tro, skulle mannen och hustrun i fråga, på förhand ha bestämt att varje gäst bara skulle få en varsin bit av tårtan. Inte nog med det: varje gäst var tvugna att bidra med 3,66 pund för tårtbiten. Så när de insåg att en av dem hade "vågat" ta en extra bit, tyckte de att det var lämpligt att kontakta personen för att be om betalningen. 

"Hej, vi satt och tittade på bandet från övervakningskameran och vi såg att du tog två bitar av bröllopstårtan. Kan du vara snäll och skicka oss 3,66 pund så snart som möjligt?". Detta stod i meddelandet som delades i Redditgruppen weddingshaming av en användare.

Advertisement
Brian Talbot/Flickr - Not the actual photo

Brian Talbot/Flickr - Not the actual photo

Det behöver väl knappast sägas att gästen vid åsynen av en sådan begäran knappt trodde sina ögon. Upprörd över detta, bestämde sig gästen för att offentliggöra meddelandet för att få höra andra användares åsikter om det. Det nygifta paret debiterade inte bara de inbjudna för en tårtbit utan de hade även modet att gå igenom bandet från övervakningskameran för att se att ingen åt något som de inte hade betalat för.

Unlucky_Low_6254/reddit

Unlucky_Low_6254/reddit

"Några av gästerna blev verkligen besvikna - kommenterade Redditanvändaren som delade inlägget -  när jag fick meddelandet ringde jag dem direkt men det gick inte att få dem att ändra sig". Inför en sådan episod väntade inte reaktionerna på sig och som förväntat, höll de flesta av dem inte med det nygifta paret.

Vad tycker ni? Hade de nygifta paret satt överdrivna regler eller var det rätt att respektera dem? 

 

Advertisement