Detta är det mest alkoholhaltiga ölet i världen: ett glas räcker för att överskrida gränserna

av Titti Carlberg

08 Oktober 2021

Detta är det mest alkoholhaltiga ölet i världen: ett glas räcker för att överskrida gränserna
Advertisement

Alla ölälskare, se upp: här finns en utmaning för er som ni kanske inte accepterar. Har ni någonsin trott att ni kan jämföra en vanlig öl med marknadens mest alkoholhaltigaste?

Den här ölen kommer att förvåna er eftersom dess alkoholhalt är 67,5% mot de mest vanliga ölens 5%. Ni kan naturligtvis glömma det vanliga glaset då detta är en superalkoholhaltig dryck: Snake Venom (som på svenska betyder "ormgift") ska bara drickas ur 35 ml shotglas. Kort sagt, är ni fortfarande övertygade om att ni vill smaka på den?

via Food and wine

Amazon

Amazon

Producerat av Brewmeister, ett skotskt bryggeri som redan tidigare har premierats för märket Armageddon som har en alkoholhalt på 65%, lyckas den nya ölen Snake Venom slå alla rekord med sina 67 grader.

Med en stark och avgörande smak påminner den inte om det klassiska fatölet som vi alla är vana vid, utan om en klassisk whisky med sin bärnstensfärg och nötaktiga efersmak. En ovanlig nyhet som direkt fascinerade de modigaste ölälskare, med hopp om att äntligen få prova något nytt. Framgången för Snake Venoms blev verkligen omedelbar, vilket har gjort den till den till en av de mest eftertraktade ölet i världen.

Denna kraftigt alkoholhaltiga öl är dessvärre inte tillgänglig att köpa överallt ännu, men om ni planerar att ta en tur till England så bör ni veta att Snake Venom kostar 76 pund flaskan. Eftersom det inte är en vanlig öl, kan man heller inte smutta på den ur ett vanligt ölglas: bryggeriet rekommenderar att man dricker 35 ml åt gången (ungefär den mängd som får plats i ett shotsglas).

Advertisement
Drink Supermarket

Drink Supermarket

De flesta lagers vi hittar på våra favoritpubar överstiger aldrig en alkoholhalt på 10%. Även när det gäller sprit är det osanolikt att den överstiger 40 grader, även i de mest "extrema" fallen. Men denna öl slår alla rekord: de som vill smaka på något nytt och starkare kan prova sig på en klunk.

Varje flaska på 330 ml säljs dessutom med en stämpel som bevisar dess äkthet och åtföljs av ett meddelande som rekommenderar konsumenterna att dricka ansvarsfullt. Inskriptionen säger: "Denna öl är inte bra för dem som har ett svagt hjärta, vi rekommenderar att den dricks ur 35 ml glas. Vi är inte ansvariga för de risker du kan ta och vi uppmuntrar dig att inte vara för tuff, det är därför man bara kan beställa 2 flaskor åt gången!".

Advertisement