Han är frånvarande från skolan 769 dagar under en period på 3 år: professor under utredning för bedrägeri - Curioctopus.se
x
Han är frånvarande från skolan 769…
Perspektivet ändrar allt: 15 foton på vanliga föremål sedda från ovanliga vinklar Denna Instagram-sida delar foton på de mest underliga husen som finns i Belgien: 15 exempel fulla av karatära drag

Han är frånvarande från skolan 769 dagar under en period på 3 år: professor under utredning för bedrägeri

14 September 2021 • Av Titti Carlberg
299
Advertisement

Att ta ledigt är en rättighet för varje arbetstagare, och anställningsavtal ger alltid frånvarodagar till förmån för den anställde: det finns semester, ledighet, sjukdagar, röda dagar och fler. Frånvarodagarna måste dock vara motiverade, och sättet beror mycket på vilken arbetsplats du är på. En italiensk professor vid ett tekniskt institut, försökte vara lite smart, han var frånvarande väldigt många dagar under loppet av en period på 3 år: enligt myndigheterna var han frånvarande i totalt 769 dagar. Han är nu under utredning för bedrägeri mot staten.

via: La Sicilia

Den 47-åriga läraren, bosatt på Sicilien och skriven i Pordenone, var frånvarande från sitt arbete i 769 dagar under 3 år och motiverade dessa frånvarodagar genom att presentera medicinska motiveringar eller förfrågningar om föräldraledighet. Av dessa 769 dagar, för att vara exakt, 310 motiverades som föräldraledighet och 459 av sjukintyg, undertecknade av allmänläkaren som mannen hade på Sicilien. Men dessa motiveringar verkar vara falska. Skattemyndigheten i Pordenone har därför inlett en utredning och har verifierat att alla förfrågningar och motiveringar som presenterats för frånvaron är olagliga. Men detta är inte allt: inte bara det att professorn fick sjuklön, trots hans ständiga frånvaro från sitt "officiella" arbete, han utförde ett annat betalt arbete under sin frånvaro.

Ett till arbete i alla avseenden: han gav rådgivning till privata företag och offentliga organisationer, men utelämnade att han redan var offentlig anställd som lärare. Därför, om han fick en summa på 13.000 euro  från staten i sjuklön och ledighet, fick han ytterligare 97.000 euro för sin företagskonsultverksamhet. Myndigheterna utfärdade sedan en bestämmelse om att beslagta de pengar som motsvarar den summa som staten betalat ut, och professorn anklagades för bedrägeri mot staten. Enligt rekonstruktionerna har professorn faktiskt aldrig varit sjuk. När de rekonstruerade rörelserna såg de hur mannen betalade vägtullar och bokade hotellrum: han åkte till andra städer just för sin konsultverksamhet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack