Någon tar livet av miljontals bin genom att sätta eld på bikuporna, biodlaren: "jag är förstörd, de var mitt liv" - Curioctopus.se
x
Någon tar livet av miljontals bin genom…
Hon vill uppfostra sitt nyfödda barn utan ett fördefinierat kön Hon ringer efter polisen för att grannen hänger sina underkläder på tork synligt:

Någon tar livet av miljontals bin genom att sätta eld på bikuporna, biodlaren: "jag är förstörd, de var mitt liv"

28 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
292
Advertisement

Det är nu välkänt att binas situation är komplicerad. Dessa små pollinerande insekter, mycket värdefulla för planetens ekosystem och för dess överlevnad, riskerar alltmer under de senaste åren, och det finns ingen brist på människor som med ett konkret engagemang bestämmer sig för att ta hand om dem och främja deras välbefinnande.

Tyvärr finns det emellertid också många andra individer som utan någon form av skrupler och utan minsta respekt eller framsynthet tror att de kan förfoga över naturen som de vill och offra många bins liv med beklagliga handlingar av vandalism eller trots. Det är inte första gången som vi berättar om bikupor som eldats upp, och det som hände den engelska biodlaren från Nottinghamshire är ännu en sorglig bekräftelse på grymhet hos vissa människor.

Att förlora livet denna gång var cirka en miljon bin. Ja, ni läste rätt: vi skrev en miljon, som inte hade en chans att fly efter att någon hade dränkt in bikuporna hos Mariusz Chudy med bensin och tänt på. När biodlaren från Kinoulton kom till platsen kunde han inte undgå att känna den starka lukten av bränsle i luften, strax innan han befann sig framför den skrämmande synen av sina uppeldade bikupor.

Chudy, 52 år och biodlare sen 30 år, sa att han inte trodde sina ögon. "Jag är förkrossad, jag är helt förstörd över vad som har hänt" kommenterade mannen "Bin är hela mitt liv och någon har tagit det ifrån mig, det är som en vaken mardröm, så fruktansvärt".

Det är inte svårt att i ett sammanhang som detta, förstå smärtan som den som har ägnat merparten av sitt liv åt detta känner, som har ägnat alla sina ansträngningar, energier och sin tid åt bina, bara för att se allt gå upp i lågor. Bina hade ingen utväg, de var fångade som i en fälla inne i elden. Tre av de sex bikuporna lyckades som tur var att undkomma lågorna delvis, men för de andra fanns det inget att göra.

Förutom de miljöskador som sådana gester kan skapa för ekosystemet är det väl nästan onödigt att nämna de ekonomiska konsekvenserna och tyngden på mannens axlar efter denna tragiska händelse eftersom bin försörjer sig själva. "Vi hade planerat att organisera en öppen dag för att visa folk vikten av bin - sa Chudy - men jag tror inte att vi kommer att ha den längre".

Den lokala polisutredningen startade omedelbart och poliserna uppmanade medborgarna att rapportera misstänkta rörelser eller personer som setts i området. Vi kan bara hoppas att de som är ansvariga för denna vandalism snart kommer att ställas inför rätta.

Tags: DjurAbsurtAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack