Kuriren får ingen dricks och lämnar ett meddelande till kunden: "hämta din mat själv, jag jobbar inte gratis" - Curioctopus.se
x
Kuriren får ingen dricks och lämnar…
Parkerar skåpbilen på förbjuden plats vid stranden och när han kommer tillbaka hittar han den under vattnet Arbetare hittar av en slump en helig sten från det antika Rom kopplat till legenden om Romulus och Remus

Kuriren får ingen dricks och lämnar ett meddelande till kunden: "hämta din mat själv, jag jobbar inte gratis"

25 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
271
Advertisement

Det finns gester som i nästan alla delar av världen erkänns som manifestationer av artighet och seder som bör utföras i vissa sammanhang eftersom de är rättvisa och välförtjänta. Tänk till exempel på vanan att lämna dricks. Oavsett om det är på en restaurang eller till en kurir, är det en ganska utbredd och accepterad praxis, en slags "oskriven regel" för social samexistens.

En bred debatt, i denna mening, togs upp av avsnittet som berättades av en amerikansk kurir på sin TikTok-profil. Efter att en kund inte lämnat honom dricks, tyckte kuriren att det var lämpligt att påminna den personen om att han "inte jobbar gratis", genom att skriva ett meddelande, visa det offentligt och på så sätt ge liv åt ett avsnitt som det snabbt började pratas om.

"Om du inte har råd att dricksa, kan du hämta din mat själv" läser man på meddelandet "vem tror du att du är som beställer hem mat gratis". Ganska hårda ord från denna kurir från det amerikanska företaget DoorDash, som specialiserat sig på beställningar online och mat leveranser.

Videon, publicerad på hans TikTok-konto @frenchfrythug, har setts av tusentals och tusentals personer, vilket väckte en verkligt het debatt som har delat webbanvändarna i två läger. I själva verket, medan vissa av dem enades om att man ska dricksa i sammanhang som den som kuriren berättar om, tog andra kundens försvar och kom ihåg att det är en praxis som inte alltid ska tas för given.

"Jag dricksar aldrig: jag betalar serviceavgifterna till DoorDash eller UberEats, det är tillräckligtOm du inte tjänar tillräckligt får du väl byta jobb", var en av kommentarerna som var emot kuriren. "Tekniskt sett arbetade du inte gratis - skrev en annan person - ditt företag betalar dig lön".

Medarbetaren, som svarade på den enorma våg av kommentarer som mottogs, sa att hans avsikt var att "lära en läxa och uppmuntra" alla som vanligtvis inte är vana att lämna dricks. Fallet med denna TikTok-användare är inte på något sätt isolerat. Enligt killen är det viktigt för honom att alla ska veta att dricksen, med tanke på deras lön, de får från företagen, och hur dessa arbetare tjänar större delen av pengar.

Vad tycker ni? Gjorde kuriren rätt som reagerade så här eller skulle han bara vara tyst och acceptera?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack