Hon delar historien om övergången från man till kvinna på 14 månader: "jag har hittat mig själv"

av Titti Carlberg

31 Maj 2021

Hon delar historien om övergången från man till kvinna på 14 månader: "jag har hittat mig själv"
Advertisement

Könet motsvarar inte alltid vår könsidentitet och när vi inser den djupa kontrasten mellan vad vi är ur en biologisk synvinkel och vad vi är ur en inre synvinkel finns det två vägar att gå: hitta modet att förändra det eller hindras av människors rädsla och fördomar. Natalie Zamani valde bestämt det första alternativet och påbörjade en lång resa - full av hinder - för att finna sig själv. Idag, efter att ha tagit hormoner i 14 månader, är hon utåt sett samma person som hon alltid har varit invändigt.

via Synthwaved/reddit

Hon delar historien om övergången från man till kvinna på 14 månader: "jag har hittat mig själv" - 1

https://www.reddit.com/r/lgbt/...

Redan i barndomen kände sig Natalie sig inte bekväm i sin kropp. Hon kände sig förlorad och visste inte riktigt vad hon skulle göra, hur hon skulle beskriva sin situation och sinnestillstånd och vem hon skulle be om hjälp. Även när hon var liten hade hon kvinnliga beteenden. Med tonåren och början på puberteten kände hon sig väldigt obekväm med sin kropps utveckling och förändring: det var då hon äntligen hittade en definition av de känslor som fick henne att känna sig fel och obekväm, hon insåg att hon var transgender.

Advertisement
Hon delar historien om övergången från man till kvinna på 14 månader: "jag har hittat mig själv" - 2

https://www.reddit.com/r/trans...

Hon forskade och dokumenterade om sig sälv: hon upptäckte att hon kunde genomföra en övergångsväg tack vare användning av hormoner. Andras erfarenheter hjälpte henne att förstå att det inte skulle bli lätt och att transpersoner hade svåra liv och ofta förflyttades till samhällets yttre marginaler, eller att de valde att stanna på marginalerna för att inte påpekas. Men det hindrade henne inte: hon ville leva sitt liv till fullo, gick till läkaren och några dagar senare började hon med hormonerna.

Hon delar historien om övergången från man till kvinna på 14 månader: "jag har hittat mig själv" - 3

https://www.reddit.com/r/lgbt/...

Hon medger att det var den svåraste tiden i sitt liv, men också den som fick henne att växa. Hon hade turen att få stöd av sin familj, vänner och sin partner. På 14 månader blev hon den person hon alltid hade känt att hon var och nu började hon älska sig själv.

Hon delar historien om övergången från man till kvinna på 14 månader: "jag har hittat mig själv" - 4

https://www.reddit.com/r/trans...

Natalie bestämde sig för att dokumentera sin förändring med foton som hon delade på Reddit tillsammans med sin berättelse: hon hoppas att hon kan motivera människor som känner sig utanför att inte vara rädda. Hon säger ärligt: övergången är svår, men med tiden blir den lättare och varje offer är ingenting när det inre välbefinnandet uppnås.

Advertisement