Hon har spenderat 21.000 dollar för att färga håret: vid 38 års ålder bestämmer hon sig för att omfamna sitt gråa hår

av Titti Carlberg

08 Maj 2021

Hon har spenderat 21.000 dollar för att färga håret: vid 38 års ålder bestämmer hon sig för att omfamna sitt gråa hår
Advertisement

Att leva ett lyckligt liv innebär att älska sig själv, även om det inte alltid är så lätt: om vi ska nå detta viktiga mål får vi inte fästa så stor vikt vid andra personers omdömen och kunna acceptera det vi ofta anser vara brister men som i verkligheten representerar något normalt och naturligt. Miranda Parker, en 41-årig kvinna från Michigan, bestämde sig för att sluta lägga vikt vid andras åsikter och ta en väg för acceptans som gör att hon kan känna sig vacker och fri i sitt utseende. Hon bestämde sig för att överge färgning av håret och börja älska det gråa hårets naturlighet.

mirandaparker/instagram

Miranda, sedan hon började märka att håret började bli grått redan i 20-års åldern, har alltid vänt sig till frisörer för att färga håret kastanjebrunt. Det finns många kvinnor som skäms över det första, men oundvikliga, gråa hårstrået. Miranda insåg dock att detta kostade henne mycket när det gällde stress och pengar: hon gjorde en beräkning och upptäckte med mycket förvåning att hon hade spenderat cirka 21.000 dollar i salonger under alla dessa år för att färga håret.

Advertisement

mirandaparker/instagram

Vid 38 år tog hon beslutet och slutade slåss mot tecknen på tidens gång: hon var trött på att behöva gå till frisören och planera sin tid och sina åtaganden baserat på hårrotens växt. Att ge upp färgningen av håret var inte lätt: hon var upphetsad och nervös samtidigt, hon var rädd för personers omdöme och visste inte om hon skulle kunna ta kritik.

mirandaparker/instagram

På sin Instagram-profil började hon dokumentera sin förändring och trots de initiala känslomässiga svårigheterna började hon älska hårets naturliga färg mer och mer. Det var en fysisk förändring men med starka känslomässiga konsekvenser: hennes självförtroende och självkänsla växte avsevärt. Miranda är nu medveten om att hon själv bestämmer i sitt liv: det spelar ingen roll vad andra tycker för det är hennes liv och hennes hår. Hon är fri att göra sina egna val genom att lyssna på sina egna behov och sin egen lycka.

mirandaparker/instagram

Miranda motiverar andra kvinnor att göra samma sak, sluta att skämmas och ge sig ut på en acceptansresa. För trots allt är grått en väldigt vacker färg, i solen ser det ut som silver och i mörker blir det nästan katanjefärgat, och hennes leende vittnar om att hon inte kunde ha gjort ett bättre val.

Advertisement