"Jag håller på att återfå både min mentala och min psykiska hälsa": en lärares förklaring till varför hon lämnar skolan efter 12 år - Curioctopus.se
x
"Jag håller på att återfå både…
19 bilder som visar de galnaste och mest spektakulära sätten att transportera föremål från en del till en annan Homosexuellt par arresterad för att de kysstes offentligt: den upprörda folkmassan blockerar polisen

"Jag håller på att återfå både min mentala och min psykiska hälsa": en lärares förklaring till varför hon lämnar skolan efter 12 år

08 Mars 2021 • Av Titti Carlberg
1.071
Advertisement

Undervisning är mycket mer än bara ett jobb som många andra: det är ett verkligt kall. Det är därför som inte alla är bra på det och inte inser hur svårt det kan vara dag efter dag. Det är sant: det saknas inte tillfredsställelse och om du gör ett bra jobb kan du skapa fantastiska saker och fantastiska människor. Men även den mest motiverade personen i världen kan ändra sig.

Detta bevisar Jessica Gentry, en 34-årig amerikansk lärare i grundskolan som efter 12 år av hedersyrket har beslutat att ge sin syn på undervisningsämnet. Hennes extremt uppriktiga utbrott om orsakerna som fick henne att sluta har väckt tusentals reaktioner, och det är därför som det är intressant att lära känna henne lite närmare.

Skulle du någonsin ha modet att lämna det yrke du alltid har utfört och älskat, med passion och engagemang? I Jessicas fall var det så: den unga läraren hade inte ett säsongs- eller tillfälligt jobb, utan hela hennes karriär. Anledningen? Mycket mer komplex än vad vi kan tro, oavsett om de är övertygande eller ej.

Låt oss börja med att säga att det inte var ett val som dikterades av den ekonomiska aspekten, även om det vore lätt att tro, kanske lite djupgående. För det första kommer Jessica inte längre att vara lärare på grund av elevernas föräldrar. Varför? Enkelt: enligt denna före detta lärare är det inte barnen som har förändrats, utan föräldrarna som har ändrat attityder och offrat uppmärksamheten för deras barn. Arbete, sociala medier, alltmer virtuellt och begränsat utbyte: det är inte längre som för några år sedan, detta har oundvikligen fått konsekvenser för barn och skolor.

 

Precis när det gäller förhållandet mellan barnen och tekniken fortsatte Gentry "att även skolan, alltmer teknologisk och ivrig att göra barnen teknologiska, hjälper till att få människorna att glömma grunderna i de mänskliga relationerna och lärandet". Det går inte att tycka att hon har fel i den här aspekten: det räcker med att man tittar sig runt omkring för att inse att fler och fler barn har tillgång till enheter som trots allt och enligt mycket specifika studier orsakar skada.

Advertisement

Enligt Jessica tror samma skolor att de har rätt investering och fokusering på allt av teknisk utveckling, även om detta drar bort tiden från den "klassiska" personliga undervisningen, den som görs i klassrummet och utan användning av elektroniska enheter.

På grund av detta blir förhållandet mellan lärare och föräldrar mer och mer komplicerat och ojämnt. Den förre detta läraren förklaring fortsätter "Vi står alldeles för mycket till föräldrarnas förfogande" skriver Gentry "Det har gått så långt att föräldrar har kritiserat mig hårt för att jag har nekat deras barn och sagt att jag under inga omständigheter får göra det".

Alla dessa motiv fick Jessica Gentry att uppleva en verklig mental och fysisk kollaps. Engagemang utan erkännande, att samla på sig frustration efter frustration innebär stress, särskilt när du inte får stöd, inte ens från kollegor eller överordnade. Därför, trots hennes enorma passion, engagemang och ärlighet, bestämde sig Jessica för att lämna det. Hennes är inte bara ett personligt nederlag, utan det är för undervisning i allmänhet, för denna 34-åringen är verkligen inte den enda som känner såhär.

 

 

Detta bevisar de tusentals reaktioner som hennes inlägg har fått, varav de flesta stöder Jessica Gentry. Ett stöd så starkt att det motiverar den unga kvinnan att ge en röst till många andra lärare som hon själv, i hopp om att åstadkomma en verklig förändring.

Vad tycker ni om den här lärarens utbrott? Är verkligen skolsystemet så som hon beskriver det?

 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack