En lärare förlöjligar en elev för att han uttryckt tacksamhet mot sina adoptivfädrar - Curioctopus.se
x
En lärare förlöjligar en elev för…
Ett team ser pingviner i livshotande fara och bestämmer sig för att rädda deras liv även om det är emot naturens lagar

En lärare förlöjligar en elev för att han uttryckt tacksamhet mot sina adoptivfädrar

06 Februari 2021 • Av Titti Carlberg
408
Advertisement

Ibland kommer de värsta exemplen just från dem som ska sprida toleranta, rättvisa och neutrala beteendemönster. Skollärare har ett stort ansvar i detta. Visst är det inte alltid lätt för dem att hålla sig på sin kant, och tyvärr överskrids ibland vissa gränser som kan ge upphov till problem och episoder som den vi ska berätta om här.

Den amerikanska läraren i fråga, i samband med Thanksgiving, talade han till ett barn som är adopterad av ett homosexuellt par med ord och uttalanden som har skapat debatt.

Vi är i Utah, i Cedar Hills Elementary School. Det är här som den 11-åriga Daniel studerar, han är adopterad, efter otaliga erfarenheter med olika fosterhemsfamiljer, av ett par fäder, Louis och Joshua. När den alternativa läraren, ett par dagar innan Thanksgiving, frågade eleverna vad de var tacksamma över, tvekade inte Daniel, han svarade "Jag är tacksam för båda mina fäder, min familj".

Ett rent och uppriktigt svar, som läraren dock inte uppskattade. Kvinnan svarade, enligt uppgifter från de andra eleverna, varför var han glad över att ha adopterats av två män. Kommer du att bli homosexuell? Det är väldigt syndigt och onaturligt för två män att leva tillsammans", hade hon sagt i en "föreläsning" som varade i 10 minuter.

 

Föreläsningen rapporterades omedelbart till skolmyndigheterna av de andra eleverna i klassen och orsakade en bitter känsla och ilska, inte bara hos dem utan också, som förväntat, hos Daniel och hans adoptivföräldrar. "Daniel var rädd och trodde att vi inte skulle vilja vara hans adoptivföräldrar längre -sa Louis- vilket uppenbarligen inte stämmer. Den här historien har skadat honom mycket".

Advertisement

Vikarien straffades för sin externisering med omedelbar avstängning från skolan och institutets högsta ledning meddelade att de kommer inte samarbeta med det aktuella komplexet mer. Det som ansågs oacceptabelt, oavsett hennes åsikt, var det faktum att hon förlöjligade eleven framför hela klassen och skapade i honom en situation av förlägenhet och diskriminering som inget barn någonsin ska behöva uppleva. Som ofta händer i dessa fall har historien väckt en het debatt. Vad tycker ni? Var det rätt att stänga av läraren?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack