En lärare frågar studenterna vem Hitler var och de kan inte svara på det: videon orsakar en diskussion - Curioctopus.se
x
En lärare frågar studenterna vem Hitler…
Kalla det inte en husbil: det här fordonet kan bli en lyxlägenhet som om det vore en Omvandlare En man vägrar att ge sin plats på bussen till en gravid kvinna och förklarar sig på internet

En lärare frågar studenterna vem Hitler var och de kan inte svara på det: videon orsakar en diskussion

27 Februari 2021 • Av Titti Carlberg
567
Advertisement

Under skolåren kanske inte ämnen och lärare alltid passar oss, men utan tvekan var vi där varje dag för att lära det grundläggande för vår kulturella och personliga tillväxt. Kan vi vara riktigt säkra på att dessa värden alltid har varit giltiga för alla? Att döma av videon som delades på TikTok av en historielärare verkar svaret vara nej.

Vad visar den? vad många, som ibland bedöms av fördomar som inte alltid fördjupas, har argumenterat under en tid, nämligen att det finns en oroande brist på kultur och information bland de yngre. Utöver vad som är vanligt och hållet måste man erkänna att det som framgår av filmen är ganska seriöst: för att ni ska få en idé om vad, studenterna ifråga visste inte vem Hitler var.

via: Daily Mail
image: Jamie/Twitter

Låt oss börja med att säga att det här är elever som tillhör vad som kallas generation Z, det vill säga barn som är födda från mitten på 90-talet till 2012, för att vara tydligare mellan "Millenials" och "Alpha". Vi talar därför om unga människor som borde vara i rätt ålder för att förstå vissa grundläggande saker, händelser, karaktärer och prestationer i världshistorien.

Och ändå, utifrån deras svar, ser det ut som om att de är väldigt förvirrade. "Som historielärare är jag verkligen orolig" sa professor Samuel Sleeves och hänvisade till vad han hade sett och hört i klassen. Inte bara misslyckades ungdomarna med att säga vem Adolf Hitler var, utan de förväxlade den nazistiska diktatorn med den amerikanska aktivisten, författaren och läraren Helen Keller.

image: Jamie/Twitter

Allt detta kan också få oss att le, det är sant, men det är också sant att det verkar spegla ett allmänt kulturförhållande mellan unga människor som är helt annat än lugnande. "Hitler? Jag vet inte, jag tror att han är en terrorist eller något liknande..." var ett av svaren som historieläraren fick, som bevittnade det mellan otroligt och roligt.

Videon varar bara i 45 sekunder, en kort tid men tillräcklig för att förstå situationen. Även bland studenterna fanns de som trodde att Helen Keller (ihopblandad med Hitler) var en fiktiv karaktär, resultatet av en påstådd konspiration. Inte ens Pearl Harbor, D-Day, tavlan av Mona Lisa eller Mahatma Gandhi fick några glödlampor att tändas i studenternas huvuden, som inte hade en aning om vilka de var.

 

Advertisement

Som förväntat fanns det många mer eller mindre bittra reaktioner som detta klipp väckte. Rollen som sociala medier, internet, brist på information och betydelse för allt som är kultur är alla diskussioner som vi kan prata om i evighet. En sak är säker: det får inte generaliseras eftersom det inte är alla unga människor som är såhär.

Vad tror ni? Saknas det verkligen kultur hos den yngre generationen?

Tags: SkolanAbsurtOtroligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack