Kalla det inte en husbil: det här fordonet kan bli en lyxlägenhet som om det vore en Omvandlare - Curioctopus.se
x
Kalla det inte en husbil: det här fordonet…
En bil upptar den parkeringsplats som är reserverad för honom i flera dagar: han hittar ett sätt som får ägaren till bilen att betala 18 dagsböter En lärare frågar studenterna vem Hitler var och de kan inte svara på det: videon orsakar en diskussion

Kalla det inte en husbil: det här fordonet kan bli en lyxlägenhet som om det vore en Omvandlare

27 Februari 2021 • Av Titti Carlberg
1.391
Advertisement

Om du tycker att en husbilssemester är en obehaglig situation, där komforten reduceras till det väsentliga och där du måste anpassa dig, är vi säkra på att fordonet vi ska visa dig, kommer att ändra din inställning. 

Det heter Maxus Life Home V90 Villa Edition och det skulle vara alldeles för enkelt att kalla den en "husbil". Detta fordon är faktiskt jämförbart med ett litet lyxhus på hjul och för med sig idéer som är lika geniala som de är innovativa. En bland alla? Dess vägar och tak är inte på något sätt enkla skydd, utan delvis rörliga och utdragbara, vilket gör att husbilen kan utvidga sitt utrymme, som om det vore någon slags "Transformator".

via: Motortrend

Under de senaste åren har robotik gjort stora framsteg: det ser vi framför oss varje dag. Jämfört med för bara några år sedan är det idag möjligt att designa och bygga det som tidigare verkade otänkbart. Designarna av Maxus Life, ett fordon utvecklat av SAIC Motor, en kinesisk husbilstillverkare som anses vara den tredje största bilproducerande gruppen i det östra landet, vet något om det.

V90 Villa Edition är inte en av de skrymmande, långa och obekväma husbilarna att åka runt med. Tvärtom ligger dess styrka i just detta: från de bra installerade dimensionerna under resans gång, kan detta fordon utvidgas till att bli en välkomnande och lyxig miljö på cirka 65 kvadratmeter. Uppenbarligen när den är parkerad och det är tack vare dess glidande delar.

Advertisement

Hemligheten med detta underbara projekt är inte svårt att gissa, det framgår av de diffusa bilderna. Taket stiger och expanderar för att skapa en veranda högt upp, som om det vore husbilens andra våning. Och vi pratar inte om en vanlig husbilsveranda utan om ett riktigt rum, komplett med en liten balkong. Men innovationerna i denna Maxus Life slutar inte här.

För att ta sig upp på andra våningen finns det en liten men effektiv hiss som aldrig tidigare har setts på en husbil. Det stämmer: ingen stege, ingen obekväm extern åtkomst, den övre verandan, panoramaväggar och elektroniska mörka glasväggar kan nås bekvämt och i fullständig integritet.

Det är nästan onödigt att lägga till att allt är berikat med tillbehör, elektronik, komfort och underhållningsenheter av bästa kategorin, designade och byggda för att skapa en "premium"-miljö.

Advertisement

Det finns nästan allt, förutom, tyvärr, ett element som skulle ha gjort V90 perfekt: solpaneler. Utöver den ekologiska sidan som har försummats skulle tillägg av dessa enheter ha gjort det möjligt för ägarna till detta fordon att spara energi och kostnader betydligt. För vissa kan dock spara vara en försumbar aspekt, särskilt om du är villig att betala över 340.000 euro för att köpa den...

En siffra som verkligen inte är inom räckhåll för alla, vilket gör denna husbil-Transformer till en riktig lyx för några få. Vad tror du? Skulle du ge dig själv en sådan gåva om du hade chansen?

Advertisement
Tags: BilMärkligtOtroligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack