Förskolan skickar ett meddelande till föräldrarna: "sluta använda telefonen när ni kommer och hämtar era barn" - Curioctopus.se
x
Förskolan skickar ett meddelande till…
17 roliga och bisarra scener som sammanfattar problemen med grannarna på ett bra sätt 18 objekt byggda för att hålla en livstid, som fortfarande utför sina plikter idag som den första dagen

Förskolan skickar ett meddelande till föräldrarna: "sluta använda telefonen när ni kommer och hämtar era barn"

10 Februari 2021 • Av Titti Carlberg
386
Advertisement

Att uppfostra barn betyder inte bara att lära dem regler utan framför allt att föregå med gott exempel. Barn lär sig mycket genom att titta på sina föräldrars beteenden och de kan inte initialt skilja på vad som kan vara positivt, konstruktivt och användbart från det som inte är. Ett meddelande skickades ut från förskolan, riktat till alla föräldrar: "sluta att använda telefonen när ni kommer för att hämta era barn".

Ett starkt meddelande som döljer en dubbel betydelse: var försiktig, om era barn ser er ständigt med ögonen på telefonen tenderar de att göra detsamma. Var försiktiga, för era barn har saknat er hela dagen, ägna er åt dem! Juliana Mazurkewicz publicerade bilden på meddelandet på sin Facebook-profil och meddelandet blev snabbt viralt med över 2 miljoner delningar.

Meddelandet säger: "Krama om ditt barn! Lägg bort telefonen! Bitt barn är glad över att se dig! Är du glad att se ditt barn? Vi har sett barn försöka överlämna sitt slutförda arbete till sin förälder men föräldern är upptagen med telefonen, Vi hörde ett barn ropa på sin mamma men hon hade inte tid för hon ägnade mer uppmärksamhet åt telefonen än sitt barn. Det är faktiskt skrämmande".

Advertisement

De flesta har stött budskapet att föräldrarna ska ge sina barn den uppmärksamhet de förtjänar, men det har inte varit någon brist på motsatsen: de som har anklagat budskapet för att vilja få föräldrarna att känna sig skyldiga för att ha försökt göra flera saker samtidigt. De väljer inte telefonen framför sina barn utan försöker lösa andra problem under tiden. Vad tror ni?

Tags: SkolanEtikFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack