En papegoja som klarar att imitera sin ägares röst perfekt och beställer favoritmaten genom Alexa - Curioctopus.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En papegoja som klarar att imitera sin…
18 foton av perfekta gömställen som inte ens den mest uppmärksamma hittar 15 Halloween förklädnader som överträffar alla förväntningar när det gäller originalitet och fantasi

En papegoja som klarar att imitera sin ägares röst perfekt och beställer favoritmaten genom Alexa

Av Titti Carlberg
4.015
Advertisement

Att papegojor är kapabla att härma med en ironisk ton de mänskliga orden är det väl ingen som ifrågasätter; men ibland kan kunskapen om att imitera en mans röst leda denna extraordinära fågel till att göra gester och handlingar som den inte känner till konsekvenserna av. Som hände med roliga Rocco, en grå jako som lyckades att beställa hem sin favoritmat med hjälp av enheten Alexa.

Papegojan Rocco skapade mycket förödlse i sitt tidigare hem, Nationale Animal Welfare Trust i Berkshire, eftersom han aldrig höll näbben "stängd", så han placerades om ien mer privat miljö, närmare bestämt hemma hos Marion Wishnewski, en av arbetarna på fristaden för djuren.

Som det är nu kan Marion aldrig lämna inköpslistan framme, Därför att Rocco papegojan har med tiden lärt sig att "använda" sig av Amazon Echo och röstigenkänningsenheten Alexa för att beställa inte bara favoritmaten, utan också slumpmässiga föremål!

Marion har inte bara fått hemkört sändningar av frukt och grönsaker som till exempel melon, broccoli och druvor (förutom den älskade glassen som papegojan Rocco är så förtjust i), men även en drake, en vattenkokare och en lampa!

Men Rocco har inte bara lärt sig att beställa hem varor med hjälp av enheten Alexa, men med en kvinnlig röst har papegojan även lärt sig att konversera och att dansa till all sorts musik: det verkar dock som att Rocco föredrar rockmusik, men det går även bra med lugna låtar!

Advertisement

Marion berättar att ofta när hon kommer hem hittar hon Rocco och Alexa i en djup "konversation" med varandra, och med ljuv musik i bakgrunden...romantiskt!

Sammanfattningsvis, verkar det som att Rocco, ett mycket vackert exemplar av en Gråjako, inte bara kan imitera ord på ett perfekt sätt, men kan också lura avancerade enhetsanslutningar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack