I Italien finns det en liten ort med en hjärtformad sjö som hänför alla besökare med dess skönhet - Curioctopus.se
x
I Italien finns det en liten ort med…
14 fotografier som visar de skrämda ansiktena hos immigranterna som kom till Amerika i början av 1900-talet 15 fotografier som visar att tiden kan ändra allt på de mest enastående och fascinerande sätt

I Italien finns det en liten ort med en hjärtformad sjö som hänför alla besökare med dess skönhet

31 Juli 2020 • Av Emma Fisone
717
Advertisement

Italien är ett land med en rik historia, traditioner, konst och kultur, och många platser har fascinerande turistmål, bara man vet vad vad man ska leta efter. I Abruzzos hjärta ligger, till exempel, en av Italiens vackraste orter: Scanno. Det rör sig om ett samhälle som numera har fått ett visst internationellt rykte även tack vare de många fotograferna som har fångat Scannos mycket vackra vyer i kända fotografier. Om ni åker till Scanno så ska ni, förutom att avspänt promenera på dess gator och njuta av de typiskt abruzzesiska sötsakerna, inte missa chansen att spana in den mycket speciella hjärtformade sjön - en plats som kommer att överraska er med sin naturliga skönhet och magiska atmosfär.

En nattlig vy över det snötäckta samhället: med de upplysta husen och den magiska atmosfären, påminner det om en julkrubba...

Scannos sjö är utan tvekan en attraktion som man inte ser varje dag med dess säregna form som, från flera olika vinklar, påminner om ett hjärta. Sjön är belägen i provinsen Aquilas hög floddal Sagittario, på 922 meters höjd, och är omgiven av några av bergen Marsicanis toppar. Man kan bada i den även om vattnet är mycket kallt också under sommaren. Dess maximala djup ligger på omkring 30 till 32 meter. om ni inte är en duktig simmare så kan ni i alla fall alltid slappa vid sjöns omnejder och sola på stranden; men om ni vill ha en mer aktiv semester så kan ni hyra en cykel och ge er i kast med en tur runt sjön!

Den hjärtformade sjön

Scanno går att besöka under en relativt kort period, men dess vyer och historia fortsätter att fascinera även långt efter att man har satt sin fot där. Bland dess gator så finns det särskilt en, som har blivit omdöpt till la Via dei Fotografi (Fotografernas gata); Scanno har faktiskt varit ett favoritmål för flera olika fotografer, däribland även de internationellt ryktbara, bland annat Henri Cartier-Bresson, tyskan Hilde Lotz-Bauer och italienaren Mario Giacomelli,  som alla skickligt har lyckats portättera några av de mer mer typiska traditionerna för Scanno. 

Advertisement

Helgedomen Madonna del Lago i dell'Annunziata är en liten kyrka vid sjöns sydvästra strandkant

När ni strövar omkring i samhället så kan det hända att ni stöter på en äldre dam som ännu klär sig i den traditionella dräkten, som ofta är mörk och med en tillhörande typisk huvudbonad. Men om ni älskar samhällets högtider och vill beundra de typiska dräkterna för Scanno så får ni inte missa Ju Catenacce, även kallad "den långa kedjan, ett bröllopståg som varje år den 14 augusti invaderar samhällets gator.

När ni går genom samhällets historiska centrum så kommer ni att bli fascinerade över de många juvelbodar som erbjuder alla typer av smycken, och främst de som representerar den abruzzesiska traditionen. Även kökstraditionen är mycket känd: missa inte  traktens typiska rätter i de olika restaurangerna och, framförallt, så ska ni smaka på de traditionella sötsakerna, som fruktkakor och den klassiska "Pan Dell'Orso", en mjuk sockerkaka täckt av choklad, som alltid är mycket uppskattad.

Ju Catenacce, bröllopståget som sker varje år den 14 augusti och där alla kvinnor bär den traditionella abruzzesiska dräkten

Advertisement

Låt er ryckas med av detta lilla, men mycket vackra, samhälles atmosfär:

Advertisement
Advertisement

En ort som man ska besöka minst en gång i livet!

Tags: ResorItalienFotografi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack