Den här kvinnan gjorde ett hål i sin skyddsmask för att kunna "andas bättre" under arbetstid

av Sara Lindbladh

16 Maj 2020

Den här kvinnan gjorde ett hål i sin skyddsmask för att kunna "andas bättre" under arbetstid
Advertisement

I och med den otrevliga närvaron av coronaviruset i våra liv, försöker vi på alla möjliga sätt begränsa epidemin genom att vidta olika åtgärder, såsom till social distansering och andra trick som exempelvis användningen av skyddsmask. Maskerna ses som det huvudsakliga skyddsverktyget, både för läkare och för vanliga invånare. Även om reglerna kring deras användning varierar från land till land, måste vi ändå vara överens om hur vi ska bära dem: masken måste absolut täcka näsa och mun, eftersom den ska förhindra en oavsiktlig spridning av saliv. Men det verkar som att alla inte har förstått funktionen hos dessa masker och det finns de som, av allt att döma av den här videon, tror att de har hittat en brilliant lösning till det som de ansåg vara ett problem orsakat av maskanvändandet: att andas bättre.

via Metro

Advertisement
Youtube

Youtube

Det är sant, att ha på sig skyddsmaskerna kan vara jobbigt i det långa loppet, för de irriterar huden och begränsar andningen. Läkare och sjuksköterskor är tyvärr alltför medvetna om detta - under denna långa kamp mot Covid-19 har de, mest av alla, fått utstå påfrestningarna som det innebär att bära tung och klumpig skyddsutrustning, allt för att skydda sig själva och andra. Men i USA verkar det fortfarande finnas vissa personer som inte har koll på hur man bör använda maskerna på rätt sätt. En kvinna filmades på sin arbetsplats när hon med nonchalans bar en mask som i vilken hon själv hade klippt hål runt näsa och mun, för att på så sätt kunna "andas bättre".

"Eftersom vi måste ha på oss dem hela tiden på jobbet, tänkte jag att jag skulle klippa i den för att kunna andas bättre": en scen som blev viral på Twitter och som, om den inte vore så tragisk, skulle ha varit roligt.

Advertisement
Youtube

Youtube

Kollegan som filmade den komiska scenen skämtade med kvinnan innan han gav sig av, och sa: "Tack för tipset, jag kanske också ska klippa hål i min". Kvinnan uppfattade säkert inte ironin i repliken, men vi får hoppas att hon snabbt tar till sig de rätta instruktionerna för hur man bör bära sin skyddsmask

Advertisement