Ett par bygger sig ett hus i skogen med en vägg bestående helt av gamla återvunna fönster

av Sara Lindbladh

02 Maj 2020

Ett par bygger sig ett hus i skogen med en vägg bestående helt av gamla återvunna fönster
Advertisement

Att bygga ett hus från grunden är verkligen inget som alla klarar av. Till skillnad mot hur det var förr i tiden, är det idag ett projekt som inte alltid är genomförbart. Om man behöver flytta brukar därför de flesta föredra att köpa ett hus som redan är färdigbyggt och "redo". Det finns dock de som, med en otrolig fyndighet och en gnutta galenskap, sätter igång och skapar konstruktioner som är minst sagt originella, så pass att de måste vara unika.

Tänk er att till exempel kunna ha ett eget litet hus, byggt mitt i en fantastisk skog i bergen, där man inifrån kan njuta av utsikten tack vare väggar gjorda helt av... fönster!

via HCT.media/Youtube

Advertisement
Quick-Garden/Facebook

Quick-Garden/Facebook

Om ni tror att ett sådant hus inte kan existera har ni fel, för Nick och Lilah, ett amerikanskt par, byggde sig just en sådan här "stuga". Så vad är detta exakt? Ett litet hus byggt helt i trä och av många, många gamla fönster som är ihopsatta så att de skapar en lång vägg, och som ligger mitt i West Virginias vackra natur.

Advertisement
RGS Energy/Facebook

RGS Energy/Facebook

Solnedgången, den omgivande skogen, till och med en sjö: allt detta ser man från Nick och Lilahs lilla hus. På sju månader skapade paret sin dröm, med sina egna bara händer. Resultaten är helt enkelt häpnadsväckande. Kojan som de byggt är deras personliga lilla utrymme, ett boende med låga kostnader och som är helt originellt. 

WALDEN Magazin/Facebook

WALDEN Magazin/Facebook

Platsen där de byggde sitt "fönsterhus" valdes inte ut av en slump: det var just på den här platsen som de lärde känna varandra, när de var ute och campade. Genom att samla ihop fönster de hittade på olika antikmarknader, i byggnader under renovering eller i gamla lagerlokaler som fallit ur bruk, och sedan montera ihop allt själva tack vare Nicks snickarkunskaper, kunde de hålla nere kostnaderna ordentligt och spenderade i slutändan cirka 500 dollar på material. En väldigt liten siffra med tanke på att den räckte för att skapa ett tak under vlket man kan njuta av naturen.

Dioniso Punk/Facebook

Dioniso Punk/Facebook

"Vårt hus är byggt från en konstnärs perspektiv snarare än en byggares - säger Nick - och vi planerade det så att vi kunde experimentera med dagsljuset inomhus". Omöjligt att inte ge honom rätt här, med tanke på att en sådan konstruktion verkligen är unik: en "konstnärlig" plats och perfekt för att tillbringa dagarna i total relax och att känna sig som en del av den omgivande naturen.

Hayalci/Facebook

Hayalci/Facebook

Advertisement