Allt fler personer väljer att bo i mini-bostäder: små hem, ekonomiska och jättepraktiska - Curioctopus.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Allt fler personer väljer att bo i…
Här 5 tecken som kan indikera en pågående hjärtinfarkt: att känna till dem kan rädda ditt liv Ett företag skapar en sänglabyrint, perfekt för katter och deras mänskliga vänner

Allt fler personer väljer att bo i mini-bostäder: små hem, ekonomiska och jättepraktiska

Advertisement

Många gånger har vi berättat om människor som, trötta på sina vanor, har gjort ganska okonventionella livsval och flyttat till helt ovanliga hem, även om inte mindre "listiga" eller värdiga. Vad pratar vi om? Så kallade mini-hus(tiny houses på engelska), originella, miljövänliga, transportabla bostadslösningar som i en handfull kvadratmeter verkligen kan innehålla allt du behöver.

Liten men funktionell: med denna regel väl inpräglad i sinnet, fler och fler människor bestämmer sig för att göra en upplevelse av denna typ, även av ekonomiska skäl. Inte bara i Amerika utan också i Europa och andra delar av världen. Om ni tycker att eran bostad på 60-70 kvadratmeter är "liten", kolla då in hur man kan leva fridfullt på platser som är mycket mindre.

Gör plats för minimalism, men utan att förlora komfort, oberoende och funktionalitet. Så kan vi sammanfatta anledningarna till att köpa eller bygga ett minihus, kanske på hjul, en detalj som gör det 100% anpassningsbart. Inga stiftelser, utan bara lösningar för att utnyttja varje tillgänglig centimeter. Och det är inte många centimetrar...

Till exempel så vet Joel Weber, en amerikansk student som har ritat och byggt alldeles själv sitt mini trähus på hjul. Som från början var en enkel  vagn, den här intelligenta grabben har byggt sitt "rullande" bo, med kök, vardagszon, sovzon och badrum. Allt med en härlig rustik men ändå supervälkomnande atmosfär.

Advertisement

Ungefär något liknade har Scott Brooks gjort, en annan ung amerikansk kille, som har byggt om ett litet magasin till ett beboligt hem med allt som behövs, tack vare återvinning, har han spenderat väldigt lite pengar.

Ja, eftersom ekonomin är en av de "obligatoriska kraven" i dessa småhus, val som verkar vara perfekta för många män och kvinnor som vill bo självständigt men utan att behöva betala en förmögenhet för ett hus eller ett rum. Så vad kan vara bättre än ett ovanligt och ännu bättre ett som rullar överrallt?

De interna lösningarna är geniala och ägnas åt extrem platsbesparing: allt måste passa ihop med de andra, i en miljö där det inte finns plats för överflöd. Är ni nyfikna på ett sådant liv men inte kan tänka er att vara utan era gamla prylar, så är ett mini-hus inget för er!

Advertisement

Om ni istället funderar på det som en konkret lösning, så ska ni veta att det är ett väldigt annorlunda val, utanför ramen men miljövänligt. De energikällor som driver dessa småhus är faktiskt ofta förnybara, med låg påverkan och därför ekologiska.

Kort sagt, om du fått en ide om att bo i ett litet men välkomnande och funktionellt utrymme, kan mini-husen verkligen representera ett lämpligt val ur olika synpunkter. Naturligtvis kommer du inte att kunna bjuda in ett tiotal personer på middag eller köpa särskilt stora möbler, men anpassningsförmåga och övning är också övningar av list och logik i en viss mån, eller hur?

Advertisement

Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att bo i ett minihus?

Tags: MärkligtOtroligtHus
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack