En stor privat ö är till salu: den kostar lika mycket som en lägenhet inne i stan

av Titti Carlberg

02 Oktober 2022

En stor privat ö är till salu: den kostar lika mycket som en lägenhet inne i stan
Advertisement

Ofta förknippas staden med buller, gatorna är fulla av bilar, varje människa stressar för att komma i tid dit de är på väg. Men då och då finns det dock de som tröttnar på den typen av liv, de vill inte längre vara i kontinuerlig och konstant rörelse.

Just därför drömmer en stor del av mänskligheten om att komma bort från den kaotiska metropolen och gömma sig bland naturen, komma bort från allt buller och från de enorma byggnader som verkar vidröra himlen, men framförallt för att ersätta stressens rörelse med långa avslappnande promenader i skogen.

Nu är allt detta möjligt eftersom en privat ö har lagts ut till försäljning som kostar lika mycket som en lägenhet inne i staden.

via Private Island Inc.

Advertisement
Private Island Inc/ Screenshot

Private Island Inc/ Screenshot

Ön i fråga, Duval Island, ligger i Kanada, närmare bestämt i Ontario. Dess yta, som sträcker ut sig i Atlanten, är cirka 2 hektar eller nästan 22 tusen kvadratmeter. Denna himmelska plats är inte svår att nå eftersom det är enkelt att ta sig till den med båt från Richards Landing Marina.

Duval Island är nästan helt täckt av träd, men det finns ett litet utrymme med en strand där det står en villa med 4 sovrum, ett stort kök och ett vardagsrum med öppen vedkamin.

Advertisement
Private Island Inc/ Screenshot

Private Island Inc/ Screenshot

gården står det dessutom ett lusthus med utsikt över havet där du kan äta middag medan den är upplyst av solens strålar, men framförallt låter den dig titta på fartygen som passerar mellan St. Joseph, Neebish och Sugar Island. Så du kan sitta och äta till ljudet från vågorna som skapas av dessa båtars framfart.

Om du skulle tröttna på att vara ensam är det inga problem. Ön är utrustad för att ta emot gäster. Faktum är att inte långt från villan ligger ett litet annex, som har utsikt över sandstranden. Dessutom så ligger inte ön så långt från St.Josephs dit du kan ta dig för alla sorters behov.

Private Island Inc/ Screenshot

Private Island Inc/ Screenshot

De som är passionerade av vandring eller upptäcktsfärder kan inte göra annat än älska denna ö, den är full av stigar som gör att man kan gå och upptäcka många olika trädarter, från majestätiska vita tallar till syrenträd. Det finns också möjlighet till bärplock, tack vare att det växer mycket hallon, blåbär och andra bär, och det växer även gräslök i mängder.
Allt detta kan bli ditt för summan av 499 900,00 kanadensiska dollar (cirka 370 000 amerikanska dollar).

"Detta sommarlandställe - som det står i försäljningsannonsen - kan bli den flykt du alltid har drömt om".

Om du hade möjligheten skulle du köpa den då?

Advertisement