Några praktiska och eleganta lösningar för ett vardagsrum med öppet kök: 11 foton att hämta inspiration ifrån - Curioctopus.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Några praktiska och eleganta lösningar…
Hon förbjöd sina barn att använda surfplattor eller kolla på TV: efter 7 månader har böcker blivit deras favoritintresse Ett par bygger sig ett hus i skogen med en vägg bestående helt av gamla återvunna fönster

Några praktiska och eleganta lösningar för ett vardagsrum med öppet kök: 11 foton att hämta inspiration ifrån

Av Sara Lindbladh
1.041
Advertisement

Hemmet ska kännas som en plats dit man kan ta sin tillflykt till efter en lång arbetsdag och där man kan slappna av, känna sig säker, i en miljö som styrker och speglar oss. Inredningen spelar en grundläggande roll i detta: ju mer hemmet återspeglar vår personliga smak, desto mer nöjda och tillfreds kommer vi att känna oss. Utöver sovrummet, är de utrymmen där vi tillbringar mest tid i hemmet utan tvekan köket och vardagsrummet; de här två utrymmena går ofta in i varandra. I dessa fall har vi en öppen planlösning, där vi både har en plats där vi ska förbereda lunch och middag, och en del med soffa och relaxutrymme. Att hitta en balans mellan dessa två utrymmen är inte alltid enkelt, men inte heller omöjligt; titta på dessa fantastiska exempel på inredningsdesign, där man ofta använder ett bord eller en bänk för att skapa en "bro" mellan vardagsrum och kök.

1. Genom att hitta en dominerande färg kan ni inte göra fel när ni sätter ihop olika föremål och möbler. I det här fallet ger den vita färgen en känsla av ordning och elegans, men även bekvämlighet.

2. Om ni vill leka mycket med färger, är det en fördel att ha väggar målade helt i vitt.

image: Pinterest
Advertisement

3. Även vissa arkitektoniska element kan användas och bli en inredningsdetalj som binder samman olika utrymmen. Detta fackverk i trä är ett perfekt exempel på detta!

4. Här används en matta för att sätta en gräns mellan de olika utrymmena, och på så vis markera var relaxområdet börjar och köket slutar.

image: pixers.it

5. Arkitektoniska element kan även användas på det sätt att man använder färger som skiljer sig från väggfärgen, för att på så sätt skilja utrymmena åt och skapa e fin kontrast.

image: Pinterest
Advertisement

6. I ett mer modernt hus kan man välja att använda variationer och nyanser av samma färg för att dela upp utrymmena.

7. Om ni älskar vintage och den industriella stilen kommer ni säkert att bli kära i den här öppna planlösningen med kök och vardagsrum!

Advertisement

8. Trots att det är en öppen planlösning, används en tunn vägg för att skilja halva köket från resten av hemmet.

9. För den som vill leka med starka och bestämda färger.

Advertisement

10. Köksbänken med pallarna kan vara en praktisk lösning för att skapa utrymme i en unik miljö.

11. En gardin kan utgöra en utmärkt praktisk lösning när man vill dela upp olika utrymmen, utan att helt och hållet skilja dem åt.

image: Pinterest
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack