En förre detta polis råder oss att linda in bilnyckeln i aluminiumfolie

av Titti Carlberg

07 Juli 2023

En förre detta polis råder oss att linda in bilnyckeln i aluminiumfolie
Advertisement

Ett av de mest populära transportmedlen över hela världen är naturligtvis bilen, tack vare vilken det är möjligt att förflytta sig, om trafiken tillåter det, med stor smidighet. Även inom detta område har tekniken gjort stora framsteg, om det innan var nödvändigt att sätta in en nyckel i låset, har det under åren skapats elektroniska nycklar för att öppna bilen på distans. På så sätt är det också lättare att ta reda på var bilen står parkerad. Gå bara till området där du tror att du kan hitta bilen och klicka sedan på fjärrkontrollen med extrem enkelhet.

Man tror att användningen av denna nya typ av nyckel är mycket mer säker, men så är det inte. Faktum är att det sägs att den skyddar din bil bättre om du lindar in nyckeln i aluminiumfolie.
Låt oss se bättre vad detta handlar om.

via Usatoday

Advertisement

Är det säkrare med nyckel eller är fjärrkontroll säkrare?

Är det säkrare med nyckel eller är fjärrkontroll säkrare?

Curioctopus

Om du tror att dessa fjärrkontroller är säkrare än en enkel metallnyckel, tror du fel. Faktum är att det finns ett sätt att replikera fjärrkontroller och elektroniska nycklar utan att offret inser att det blivit rånat. Aluminiumfolie representerar en enkel metod för att kunna försvara sig från detta obehagliga besvär. När du klickar på knappen skickas elektromagnetiska vågor som gör att bilen öppnas. Trådlösa signaler kan dock fångas upp av biltjuvar och replikeras tack vare en speciell nyckel. På så sätt lyckas de ta sig in i fordonet utan att någon upptäcker det.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Enligt en förre detta FBI-agent och American Motorists Association (AAA) finns det en metod för att hindra dubblering av bilens åtkomstkod: linda bara in den elektroniska nyckeln eller fjärrkontrollen i aluminiumfolie. Den sistnämnde, trots att detta inte är den mest avancerade lösningen som finns, skyddar det mot obehagliga olägenheter, vilket möjliggör skapandet av en sorts barriär som isolerar elektromagnetiska vågor och på så sätt förhindrar dem från att fångas upp och dupliceras av cyberkriminella. Denna praxis är också utbredd för att skydda kreditkort från att dupliceras.

Många har dock ifrågasatt den verkliga risken att bli bestulen på sin bil genom att någon duplicerar fjärrkontrollsignalen, men uppenbarligen finns det fall där detta verkligen har hänt: eftersom det är ett hemgjort trick, garanterar dock inte folien fullständig effekt, men i frånvaro av andra mer pålitliga verktyg är det värt att linda in bilnyckeln i aluminiumfolie.

Advertisement