Ett par hittar sällsynta guldmynt när de renoverar sitt köksgolv

av Titti Carlberg

24 Juni 2023

Ett par hittar sällsynta guldmynt när de renoverar sitt köksgolv
Advertisement

Det kan hända att man ibland gör en oväntad upptäckt, just på ett ställe där man minst anar det. Önskan att hitta en skatt är gömd i allas sinne, kanske för att vi påverkas av filmer där piraternas bedrifter berättas. I stort sett alla individer hoppas att, en dag, av misstag snubbla över en koffert full av rikedomar och guldmynt, vilket kan tillåta en att leva gott resten av sitt liv.

Det var vad som hände paret som är huvudaktörerna i vår berättelse, som av misstag hittade några mycket sällsynta guldmynt när de renoverade köksgolvet.
Låt oss se vad de gjorde.

via Business Insider

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Ett engelskt par hade bestämt sig för att renovera golvet i deras kök, och de hade aldrig förväntat sig att de skulle tjäna enormt mycket pengar på ett normalt renoveringsingrepp i huset. Under renoveringen hittade huvudpersonerna en samling av 264 sällsynta guldmynt, engelska, från en period som kunde sträcka sig från 1610 till 1727.

Myntsamlingen tros en gång ha tillhört Fernley-Maisters, en köpmansfamilj från Hull, en stad i East Riding of Yorkshire, Storbritannien.

Paret, som såg möjligheten att tjäna pengar genom att sälja dessa mynt, valde att auktionera ut dem. En riktig skatt som gjorde det möjligt för dem att tjäna 842.330 dollar.

Advertisement
A. J. van der Wal /Wikimedia Commons - Not the actual photo

A. J. van der Wal /Wikimedia Commons - Not the actual photo

Mynten som auktionerades ut av det kända företaget Spink&Son väckte internationell uppmärksamhet. Till och med auktionsförrättaren, Gregory Edmund, förklarade att han aldrig hade sett ett sådant svar, många intresserade köpare från Amerika, Europa, Australien och Kina hörde av sig.

Anledningen till det kan vara att dessa mynt representerar cirka 120 år av engelsk historia, men det intressanta är att de var gömda i en kruka lika stor som en läskburk.

"Händelsen är verkligen extraordinär - sa Gregory Edmund - och det är just dess surrealistiska aspekt som har gjort det möjligt för den att få så stor resonans. Men, nu hoppas jag att folk inte börjar renovera sina golv i hopp om att hitta en skatt.

Vad tycker du om denna berättelse? Har något liknande hänt dig?

Advertisement