Efter 37 års äktenskap lämnar hon sin man för sin bästa vän: "Jag blev kär"

av Titti Carlberg

11 Februari 2023

Efter 37 års äktenskap lämnar hon sin man för sin bästa vän: "Jag blev kär"
Advertisement

När man bestämmer sig för att gifta sig, finns det inga garantier för att äktenskapet kommer vara för evigt. Det finns fall där folk, trots att de förstår att de inte är lyckliga, inte har modet att avsluta relationen och upplever det som ett misslyckande. Vissa föredrar dock att se framåt och ta ett annat val, sätta sina egna önskningar främst och möta de svårigheter det medför. 

Det var precis det en amerikansk kvinna gjorde, som efter att ha passerat 60 års ålder, lämnade sin man för att ha en kärlekshistoria med sin bästa vän.

via lizhilliardhsm/Instagram

Advertisement

Liz Hilliard, på tröskeln till 70 år, är välkänd för sin avundade fysiska kondition och sin Hilliard Studio Method, med vilken hon utbildar människor hur man tränar sin fysik tack vare fitness.Men Liz personliga berättelse har gett henne ytterligare popularitet, på grund av hennes speciella situation: efter 37 års äktenskap bestämde hon sig för att lämna sin man, för att bli tillsammans med sin bästa vän Lee. Hilliard avslöjade att hon inte insåg direkt vad som höll på att hända, men hon blev omedvetet kär i sin nuvarande partner med tiden. 

"Jag tror att den här känslan utvecklades under en längre tid utan att jag insåg det. Kan man förändras på ett ögonblick? Absolut.".

När hon var 64 tog hon ett djupt andetag, och ett beslut: hon skilde sig och startade ett helt nytt liv som var annorlunda mot hennes gamla. 

"Slutet på mitt äktenskap, som varade för länge, befriade mig från de sociala band jag hade låtit hålla mig bunden vid, vilka hade hindrat mig från att vara ärlig mot mig själv. Jag blev det jag ville bli och detta gjorde mig fri.".

Advertisement

“Can you fall in love in an instant? Maybe, but I think this feeling had been building for a long time without me...

Pubblicato da Liz Hilliard Be Powerful su Venerdì 2 settembre 2022

Liz berättar att hon har upplevt begränsningar, tvivel och tvekan, för att sedan hitta sin frihet och uttrycka den i en bok med titeln: "Be Powerful: Find Your Strenght at Any Age". Hennes förre detta bästa vän och nuvarande flickvän, Lee, som jobbar med henne, har stöttat och följt henne genom hela processen av introspektion och medvetenhet. 

"Kärleken gömmer sig ofta på de mest oväntade platser och hos oväntade personer. För mig fanns den rätt framför mina ögon. När jag äntligen lyssnade på min inre röst, blev det tydligt att jag var kär i Lee. Vi var inte bara bästa vänner, utan kvinnor som båda låg i skilsmässa vid den tiden. Hon är 26 år yngre än mig.".

Trots det inledande förnekandet lyckades Liz acceptera det som hon kände inom sig och hittade en allians i de mest oväntade människor, även om inte omedelbart: hennes dotter och sin exman, som äntligen förstod och stödde henne. 

Det är aldrig försent för att bli riktigt lycklig, eller hur?

Advertisement