Starbucks-anställd brister ut i gråt: "8 timmars jobb är för mycket"

av Titti Carlberg

02 December 2022

Starbucks-anställd brister ut i gråt: "8 timmars jobb är för mycket"
Advertisement

Det är inte alla människor som gillar att jobba, men vissa har mer tur än andra: de har lyckats förvandla en passion till ett yrke eller i alla fall hittat ett jobb som de trivs med, utan tristess och missnöje. Naturligtvis har alla yrken sina för-och nackdelar, men det som förenar nästan alla är arbetstiden: vi pratar om deltid när varaktigheten är 4 timmar om dagen eller 20 i veckan, och heltid, det vanligaste, när arbetsdagen är 8 timmar lång. För vissa verkar detta dock vara särskilt betungande: en anställd i en välkänd kedja bestämde sig för att klaga. Killen delade en video på webben där han gnäller över sina arbetspass, och det slutar med att han brister ut i gråt.

via Latestly

Advertisement
 Sebastian Gorka DrG/Twitter

Sebastian Gorka DrG/Twitter

Den unge bartendern i fråga arbetar på Starbucks och under ett av hans arbetspass lät han sig besegras av förtvivlan, så pass att han spelade in en video, som snabbt blev viral. Den anställde avreagerade sig över några kunders elakheter och om vissa frågor relaterade till arbetsledningen. Hittills inget konstigt: det är problem som många stöter på under utförandet av deras arbetsuppgifter, även om inta alla pratar öppet om det på de sociala medierna.

Det som väckte uppständelse bland webbanvändarna var anledningen som fick killen att gråta: enligt honom är det överdrivet tungt att, samtidigt som man studerar, arbeta 25 timmar i veckan och ett 8-timmarspass under helgen. Synd för honom att en vanlig arbetsdag är just de timmarna, ett faktum som webbanvändarna skyndade sig att påpeka, med obehagliga omdömen och kritik.

Advertisement
 Sebastian Gorka DrG/Twitter

Sebastian Gorka DrG/Twitter

Ungdomars rykte i arbetslivet är vida känt: de flesta vuxna och många arbetsgivare anser dem vara arbetsovilliga, lata och att de absolut inte har någon lust att göra något. Så, inför en ung anställd som visar sina tårar över något som de flesta anser vara något helt normalt, var reaktionen från nätet ganska uppenbar. 

På Twitter var det många som anklagade honom för att vara bortskämd, men det fanns dock några som tog honom i försvar och menade att det fanns vissa typer av arbeten som faktiskt var jobbiga. Förmodligen var det nog en kombination av många faktorer som fick grabben att gråta, men den enda som togs i beaktande var: "Hur är det möjligt att inte orka arbeta 8 timmar?".

Advertisement