"Det tog för lång tid att koka makaroner med ost": kvinnan stämmer företaget

av Titti Carlberg

28 December 2022

"Det tog för lång tid att koka makaroner med ost": kvinnan stämmer företaget
Advertisement

Livet har blivit alltmer frenetiskt med åren, det verkar nästan som att tiden bara flyger iväg, som om dagen bara varar i några sekunder, och all existens framstår som en kontinuerlig jakt.

Tiderna verkar krympa och just ur denna synvinkel verkar det inte finnas mer utrymme till att stanna upp och lugnt njuta av en lunch. Av denna anledning har ett livsmedelsföretag försökt anpassa sig till detta koncept genom att skapa måltider som blir klara på ett par minuter.

Men den här kvinnan hade kanske begränsade tider för lunch (eller middag), hon bestämde sig nämligen för att stämma företaget Velveeta eftersom henne "Mac&Cheese" (makaroner och ost, en typisk amerikansk maträtt), tog längte tid att tillaga än vad som rapporterades på förpackningen.

via News Break

Advertisement
velveeta/Instagram

velveeta/Instagram

Amanda Ramirez valde att stämma företaget Velveeta och begära en ersättning på 5 miljoner dollar, eftersom hon ansåg att uppgifterna på förpackningen var "falska - som kvinnan sa - och vilseledande". Alla steg som ska vidtas står på förpackningen, och det betonas att man kommer att njuta av makaronerna med ost redan efter tre och en halv minut.

Men för att kunna äta rätten måste dock några nödvändiga steg vidtas. Först måste man öppna förpackningen genom att ta bort locket, sedan ska man öppna påsen med ostsås, tillsätta vatten i muggen och röra om och slutligen ställer man in maträtten i mikrovågsugnen.

Kvinnan valde att inleda denna rättsliga åtgård eftersom tiden som anges på förpackningen bara representerar ett av stegen och inte hela förberedelsen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Amanda hävdar att "produkten tar mycket längre tid att förbereda än vad som anges på förpackningen. Det är missvisande. För att konsumenterna ska få en färdig måltid under den angivna tiden bör den stå mindre tid i mikrovågsugnen, så att alla förberedande steg kan slutföras inom de angivna minuterna. Istället är det bara tillagningstiden som anges"

Naturligtvis höll inte företaget tyst utan svarade omedelbart på hennes anklagelser. De hävdade att de var medvetna om att hon hade stämt dem och sa att de är redo att försvara sig..

Tycker du att kvinnan gjorde rätt i protestera över detta problem.

Advertisement