"Min pojkvän är född rik, vilket jag inte är: jag vill förklara skillnaderna mellan oss"

av Titti Carlberg

07 December 2022

"Min pojkvän är född rik, vilket jag inte är: jag vill förklara skillnaderna mellan oss"
Advertisement

Är det, för ett par, ett hinder att vara olika eller är det en positiv faktor? Främjar olikheterna varandras fullbordande eller, tvärtom, undergräver de harmonin? Precis som med det mesta finns det förmodligen både fördelar och nackdelar, det viktiga är att kunna fokusera på det första alternativet och jobba med det andra, om känslorna är verkliga, starka och uppriktiga. 

En ung kvinna förklarar på TikTok, de olika faktorerna som skiljer mellan henne och hennes pojkvän i deras förhållande, med angivande av deras respektive ursprung, som är olika: han är född i en förmögen familj, medan hon kommer från en som är mindre förmögen.

via Indipendent

Advertisement
cuddleswpuddles/TikTok

cuddleswpuddles/TikTok

Michaela och hennes pojkvän Alex är ett solidt och lyckligt par, men när de bestämde sig för att flytta ihop upptäckte de att det fanns uppenbara skillnader mellan dem. Det handlar inte om karaktärsskillnader och åsikter, utan om vanor, matbehov och sättet att sköta hushållet: han är född i en förmögen familj medan hon alltid har varit tvungen att anpassa sig efter sin, inte så gynnsamma, ekonomiska situation.

Paret har pratat om skillnaderna som uppstod mellan dem, uppenbarligen på ett ironiskt och underhållande sätt, på TikTok: vilka i själva verket inte har påverkat deras kärlek det minsta. Så vilka är skillnaderna?

Alex avslöjar att hans flickvän behåller allt från restaurangerna de beställer hämtmat från, vilket resulterar i en låda full med kuponger, kassar och matlådor, etc. Han medger dock att detta system i vissa fall kan vara användbart och bekvämt. Sedan berättar han om shopping: Alex fyller kundvagnen vanligtvis med märkesvaror"Jag blev tvungen att lära honom att även andra märken är bra, med några få undantag" berättar Michaela. Besparingar och kvalitet går ibland hand i hand! Dessutom slänger hon aldrig något utan återanvänder allt hon kan, något som Alex definitivt inte är van vid.

Advertisement
cuddleswpuddles/TikTok

cuddleswpuddles/TikTok

De värdesaker som de äger, en bärbar dator, mobiltelefoner och bil, när det gäller Michaela har hon betalat med sparade pengar, medan Alex inte har behövt anstränga sig. Och hur är det med husdjur? Den unge mannen har alltid bara haft renrasiga pudlar, medan Michaelas barndom åtföljdes av en blandras som hade adopterats från ett hundstall. Så de kompromissade genom att välja en pitbull och en blandrashund från ett hundhem i Atlanta.

Dessutom tenderar Michaela att behålla alla kvitton för gjorda inköp, ifall det skulle uppstå problem eller defekter som innebär att det blir nödvändigt att returnera varan. Alex, å andra sidan, har inte det problemet: han köper helt enkelt bara en ny. Den unga kvinnan har också en stor vana att spara, en aspekt som hennes kille helt saknar: "Varje gång jag lämnar ett rum och låter lampan vara tänd , går hon och släcker den. Även om jag ska gå tillbaka till rummet efter en minut."

cuddleswpuddles/TikTok

cuddleswpuddles/TikTok

Låt oss gå vidare till livsmedel: Alex, när han är mätt, lämnar han ofta mat på tallriken, medan hans flickvän inte lämnar några rester, medveten om att det skulle vara slöseri och medveten om sin uppfostran 'man lämnar inte bordet förrän man har ätit upp allt'. Slutligen, städningen: om Michaela alltid har varit van att städa sitt hem själv, och har lärt sig att göra det riktigt bra, har Alex alltid använt sig av en städfirma för att ha rent och snyggt i sitt hem.

Trots allt detta är paret väldigt kära och de har lyckats rama in deras olikheter genom att bli ett riktigt team. Vem har sagt att två så olika människor inte kan leva tillsammans?

Advertisement