Prästen vägrar att döpa barnet: "föräldrarna lever i synd"

av Titti Carlberg

28 Oktober 2022

Prästen vägrar att döpa barnet: "föräldrarna lever i synd"
Advertisement

Det är väldigt vanligt att familjer har en referenskyrka och en egen betrodd präst, vilken de önskar ska ta hand om alla händelser som ska firas i familjen, från dop till vigsel och konfirmation.

Faktum är att föräldrar ofta vill att deras barn ska ta emot sakrament i samma kyrka som de själva tog emot dem. På så sätt kan en tradition vårdas.

Den här kvinnan ville att pastorn i hennes kyrka skulle döpa hennes dottern, men han vägrade.
Vad var anledningen till hans vägran? Låt oss ta reda på det.

via Wlbt

Advertisement

Kamri McLendon, 18, och hennes partner Tristan McPhail är föräldrar till en liten flicka. Paret ville att dottern skulle döpas av den präst som både de och deras familjer har gått hos i flera år, men han vägrade. Paret tvingas nu att söka ett alternativ.

Prästen motiverade sin vägran med att barnets föräldrar "lever i synd", det vill säga att de har en dotter utan att vara gifta. Mamman till barnet berättar i ett inlägg på Facebook, där hon understryker att prästen var medveten om deras förhållande och att han till en början hade accepterat att utföra dopet, men att han sedan ändrade sig plötsligt utan förklaring.

Prästen skickade därefter ett brev till henne där han förklarade att hans beslut dikterades av det faktum att om han döpte flickan skulle han vara ett dåligt exempel för andra ungdomar, "eftersom dopet är ett förbund mellan Gud och föräldrarna".
Paret hade dock lovat att uppfostra dottern i kristen tro, med allt vad det innebär.
"Men för närvarande lever ni i synd. Jag kan inte genomföra denna ceremoni med gott samvete."

Advertisement

Svaret från Kamri lät dock inte vänta på sig: "Jag är den första att erkänna att jag har syndat, men jag tycker inte det är rätt att vägra döpa min dotter."
Enligt henne representerar prästens val anledningen till att många lämnar religionen. Vidare anser hon att prästen borde ha sagt till henne direkt att han inte hade för avsikt att utföra dopet.

Nu tvingas det unga paret att hitta en annan kyrka, där de kan få dottern döpt.

Vad tycker du om detta?

Advertisement