Ett mini-inhemskt vindkraftverk har skapats: det är tyst, utrymmesbesparande och vibrationsfritt

av Titti Carlberg

04 November 2022

Ett mini-inhemskt vindkraftverk har skapats: det är tyst, utrymmesbesparande och vibrationsfritt
Advertisement

Den vetenskapliga utvecklingen går framåt när det gäller byggandet av maskiner som ska gynna produktionen av ren energi och som ska skydda och värna miljön. Dessa mål kan uppnås genom studier och ständig användning av förnybar energi. Fram tills nu har fokus främst legat på solceller, det vill säga att producera el från solens strålar. Solpaneler kräver dock mycket utrymme och alla har inte råd att installera dem. Av denna anledning fokuserar vissa företag på att skapa verktyg för att utnyttja vindkraft.

Detta företag har skapat en minivindpark som förutom att vara kompakt, är tystgående och fri från vibrationer.

via Electrek

Advertisement
 Ryan Kennedy/YouTube

Ryan Kennedy/YouTube

Detta innovativa system skapades av det texanska företaget Aeromine Technologies. Produkten är inget annat än en bladlös minivindturbin, som tydligen verkar vara orörlig.

Detta minikraftverk måste placeras på taken på hus och byggnader. Det är en cylinder med sidovingar och dess funktionalitet är helt innesluten i designen, just för att det är vingarna som tillåter förstärkning av luftflödet. Vinden, på detta sätt, fångas bokstavligen och förstärks, så att turbinen inuti cylindern kan omvandla och producera energi.

Företaget ville genom ett pressmeddelande understryka den enorma potentialen hos deras produkt och förklarade att maskineriet är "designat för att fungera perfekt med det befintliga elsystemet i byggnaden. Kombinationen av Aeromine med solceller på taket kan generera upp till 100 procent av energibehovet".

Advertisement
Ryan Kennedy/YouTube

Ryan Kennedy/YouTube

Ett verkligt genombrott inom energisektorn som gynnar produktionen av energi. Den kritik som ofta framförs mot vindkraftsparker gäller deras storlek, vilket kan äventyra landskapets skönhet och att de framförallt är ljudliga.

Tack vare Aeromine-systemet elimineras dessa problem eftersom det förutom att vara vibrationsfritt (eftersom det är nästan orörligt) minimerar buller och dess påverkan på landskapets skönhet, eftersom det är designat för att placeras på byggnader med platta tak, som exempelvis lager.

Vad tycker du om denna uppfinning?

Advertisement