Hon registrerar sig på en dejtingsajt och blir kär i en 23 år yngre kille: "Ålder är bara en siffra"

av Titti Carlberg

12 Oktober 2022

Hon registrerar sig på en dejtingsajt och blir kär i en 23 år yngre kille: "Ålder är bara en siffra"
Advertisement

Kärleken dyker upp när vi minst anar det, men att hjälpa turen lite på traven kan visa sig vara en vinnande hand. På webben är det lättare att hitta en partner, eftersom man kan komma i kontakt med människor som man annars aldrig skulle ha träffat i verkliga livet. På det sättet ökar möjligheterna exponentiellt, vilket gör att två personer kan börja samtala genom att först välja utifrån en bild. I vissa fall kan detta leda till att det föds en sann kärlek mellan två personerna, vilket var vad som hände en frånskild kvinna från New York, som hade anmält sig på en dejtingsajt.

via Wales Online

Advertisement
 alex.michael13/TikTok

alex.michael13/TikTok

Rachel Caudele är en 48-årig frånskild kvinna med två barn på 19 och 23 år. Precis som många andra bestämde hon sig för att anmäla sig på en dejtinsajt med förhoppningen att träffa en man.
Dessa onlineplattformar låter en vanligtvis välja bland vissa alternativ och filtrera sökningarna enligt ens egna preferenser, varav en är åldern på en eventuell partner.
Rachel glömde dock att sätta detta faktum: ett förbiseende som fick lyckliga konsekvenser, eftersom hon på detta sätt träffade den 25-åriga mannen Alex Michael, som hon blev galet förälskad i, och som tursamt nog, återgäldades.

De började chatta med varandra och märkte omedelbart en viss samhörighet. Trots 23-års skillnad bestämde de sig för att fördjupa vänskapen och Rachel bestämde sig för att lämna New York för att träffa Alex i Texas. Mötet bekräftade deras känslor för varandra och även fast Alex är i samma ålder som Rachels son är det det inget problem. De hävder att ålder bara är en siffra.

Advertisement
alex.michael13/TikTok

alex.michael13/TikTok

"Vi kände en omedelbar samhörighet, men det fanns något mer. En slags energi. Jag kan se när han har en tanke och han kan se när jag har en, det är verkligen konstigt. Detta är det bästa beslutet jag någonsin tagit. " säger kvinnan. "Jag ville prova något nytt. Jag njöt av min frihet och en vän till mig övertygade mig att prova en dejtingsajt, Alex skickade ett foto på sig själv och jag kunde inte släppa blicken från det: jag tyckte att han hade fina ögon. Vi började chatta med varandra och frågan om åldern kom upp. När han sa hur gammal han var tyckte jag att han var alldeles för ung för mig, jag trodde att det aldrig skulle kunna bli något mellan oss."

Men det blev det. Även det stora avståndet mellan deras städer har övervunnits: under en resa till Miami och Austin befäste paret sin ömsesidiga känsla och eftersom Alex har möjlighet till Smart working, bestämde han sig för att acceptera Rachels förslag att flytta till New York. 

Paret bestämde sig för att offentliggöra sitt förhållande på social medier där de dock stötte på släktingar och vänners ogillande. Men inte ens detta lyckades skilja dem åt: deras råd till de som lever i liknande situationer, två år efter de matchades samman, är att göra det som gör en lycklig.
"Man ska aldrig låta andra människor påverka ens livsbeslut. När allt kommer omkring lever man bara en gång." säger Alex.

Håller du med om det?

 

Advertisement