Han spenderar 70.000$ på kosmetiska ingrepp för att likna Ken-dockan: "Det var värt det"

av Titti Carlberg

30 Augusti 2022

Han spenderar 70.000$ på kosmetiska ingrepp för att likna Ken-dockan: "Det var värt det"
Advertisement

Hur många, under barndomsåren, älskade att leka med Barbie och hennes pojkvän Ken? Dessa kända dockor inspirerade hela generationer och lanserade en skönhetsmodell som gradvis har förändrats, visat estetiska förändringar hos samma docka under årens gång. Barbie och Ken har varit symboler för skönhet i decennier, på gränsen till perfektion.

En ung man, 27 år gammal, bestämde sig för att spendera tusentals dollar för att uppfylla sin dröm: att se ut som den manliga dockan av märket Mattel

via Daily Mail

Advertisement

Did a thing to my hair, not bad for a home job 🥸

Pubblicato da David Kosir su Sabato 3 aprile 2021

Australienaren David Kosir har ett specifikt mål: att bli en dubbelgångare till dockan Ken. För att uppnå det målet har den unge mannen genomgått många operationer av näsa, tänder, hår och eliminering av fräknar i ansiktet. 'Förvandlingen' är ännu inte klar, men kostnaden för att förverkliga drömmen är redan på 70.000 dollar.

Det hela började för tre år sedan, när han började med de mindre förändringarna. "Jag gillar verkligen mitt falska plastutseende" säger David. "Jag vill se ut som den manliga barbiedockan Ken: det skulle vara den ultimata estetiken för mig. Jag började med filler för läpparna och sedan för kinderna, senare käken och hakan. Jag hade inget exakt mål, men jag gillade inte min näsa, så jag var säker på att jag ville förändra den."

Den första riktiga operationen var därför näsplastik som kostade 9.000 dollar. Att se bilder på de sociala medierna av människor som hade ändrat utseende fick Kosir att fortsätta sitt personliga estetiska experiment.

Advertisement

I can’t believe I like my green hair, question now is what to try next 🤨

Pubblicato da David Kosir su Sabato 24 luglio 2021

"Jag tittade på bilder på sociala medier och sa till mig själv: ' De där tänderna är vackra, vad är de? Fanértänder eller kronor?' och jag tänkte 'Det vill jag ha'." Så han valde fanér både upptill och nedtill vilket kostade totalt 22.000 dollar. För att reparera sitt hår som var skadat på grund av missfärgning valde han transplantation i Turkiet, som kostade ytterligare 9.000 dollar, inklusive reskostnader.

Avlägsnandet av fräknarna, å andra sidan, krävde en laserbehandling var tredje månad, till en kostnad av 2000 dollar per session, förutom olika ansiktsbehadlingar varannan månad för 700 dollar. Nästa steg var en rad operationer i ansiktet, även dessa i Turkiet, för en kostnad på 14.000 dollar. Avsikten är att förlänga ansiket så att han ser ut som en räv, en minskning av ögonlocken och en lyftning av kinderna och tinningen, förutom att gära sig av med ansiktsfett.

✨✨

Pubblicato da David Kosir su Giovedì 20 maggio 2021

"Det är mycket pengar, men pengar är till för att spenderas, så varför inte spendera dem på det som gör dig lycklig? Jag tycker att det är värt det" säger David. "Jag ärmager på grund av att jag har injicerat saker i ansiktet, vissa delar i mitt utseende ser ut att vara ur proportion.". Kosirs utseende har förändrats totalt på bara några år."Jag känner inte igen mig själv när jag tittar på gamla fotografier. Jag upplever dock en del blandade känslor. Det är inte så att jag hatade mitt förra utseende, men jag har alltid velat att ha ett annat utseende. Jag tycker inte att det är så absurt som folk säger, men jag antar att folk tycker att det är det eftersom jag får motta många negativa kommentarerberättar han. "Jag är verkligen chockad över att folk kan vara så negativa mot en främling. Jag är lycklig, vilket är allt jag bryr mig om och jag har inget emot att bli uppmärksammad, så det är okej".

Vad tycker du om Kosirs val, den mänskliga Ken?

Advertisement