x
En mamma delar med sig av några användbara…
Vetenskapsmän har av misstag skapat ett batteri som kan hålla en hel livslängd

En mamma delar med sig av några användbara knep på TikTok om hur man handlar för bara några pund i månaden

03 Juli 2022 • Av Titti Carlberg
1.219
Advertisement

En av de mest betydande månadsutgifterna gäller livsmedel, en grundläggande nödvändighet som det inte är lätt att spara på. Faktum är att en stor del av lönen hamnar på matinköp, speciellt om familjen är stor och man inte vill ge upp att tillfredsställa alla, framförallt inte barnen. 

En mamma har dock kommit på ett lysande system som gör att hon bara spenderar ett pund för varje måltid, och hon delade med sig av det till TikTok-användarna.

via: The Sun

Maddy Alexander-Grout har utarbetat en effektiv metod för att spara på matkostnader, utvecklat ett organiserat system som hon vill sprida på nätet, hon spenderar bara mellan 80 cent och ett och ett halvt pund per portion. Hur gör hon?

Kvinnan vänder sig till de föräldrar som, liksom hon, vill göra sina barn glada vid matbordet utan att behöva investera stora summor: hon upplevde själv detta problem tills hon hittade lösningen."Jag har levt på konserverade tomater på rostat bröd, men nu har vi en måltidskalender som vi använder och jag får många billiga måltidsidéer från TikTok. Jag har gjort en inventering av vad vi har och vad vi konsumerar som hjälper mig att hålla reda på vad vi behöver", förklarar Maddy. 

Kvinnan har ett skafferi där hon förvarar mat som pasta, linser, ris, kikärter, konserverade tomater, torkade örter och tomatpuré, och hon ser dessutom till att alltid ha en påse med frysta grönsaker i frysen som kan konsumeras när som helst.

"Chilipulver, fajitakrydda och italienska örter är viktiga, och jag köper billig färskost eller kycklingbuljong, av ett känt märke dock, till såserna som är bas i varje måltid. Jag köper tärnad bacon som är mycket billigare och går utmärkt att ha till pasta och risotto."

Utöver det, föreslår Alexander-Grout att du aldrig bör köpa något som erbjuds "bara för att det är ett erbjudande. Se till att varan passar din måltidsplan, annars riskerar du bara att slänga bort den. Jag brukar göra mina matinköp runt 19.00 eftersom det generellt finns bättre utbud vid den tiden. Jag köper korv endast om det finns på erbjudande och handlar cirka fyra gånger i veckan."

Ett annat tips är att inte ta med sig barnen när du ska handla. "En av de viktigaste sakerna med att spara pengar är att inte låta barnen följa med om det är möjligt. De vill alltid ha något, och i alla fall jag har väldigt svårt att hålla budgeten när de följer med mig. Saker bara ramlar ner i vagnen!"

Vad tycker du om denna mammas idé?

 

Tags: FuskViralaMat
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack