Hon skapar sin egen balklänning av sidor från Harry Potter boken

av Titti Carlberg

13 Juni 2022

Hon skapar sin egen balklänning av sidor från Harry Potter boken
Advertisement

Varje tonårings dröm, i alla fall i Amerika, under studieperioden, är förvisso att kunna delta på skoldansen i sällskap av killen hon gillar just då, och inte minst i en sagoklänning. Var och en av dem vill vara vacker och dyka upp i den vackraste klänningen av alla och kanske, varför inte, bli vald till balens drottning.

En flicka lyckades med sin avsikt, hon skapade en unik och speciell klänning som det pratades mycket om, hon använde inget mindre än en mycket berömd saga: den med Harry Potter, som har en mycket speciell betydelse för henne.

via Inspire More

Advertisement

Haley bestämde sig för att inte köpa en klänning till balen, utan att skapa den själv, och visa upp sig i en som inte var vanlig. Tyget hon valde var inte av organza, satin, siden eller annat, utan av papper.

Den unga tjejen skapade sin klänning med hjälp av sidorna ur sin favoritbok, den som har den magiska Harry Potter som huvudperson.

Det stämmer: det tog Haley fyra dagar att skapa den otroliga klänningen som hon skulle visa upp på skolbalen, hon tillbringade timme efter timme med att slita, vika sy och limma. Uppenbarligen krävde arbetet att hon jobbade till sent på natten, men resultatet var värt det.

Den slutliga formen på klänningen blev verkligen underbar: axelbandslös, korsett och en kjol av origami som består av sidorna från boken vikta till en slags fjäder. Haley säger att hon är ett stort fan av sagan, som till stor del har bidragit till att göra henne till den person hon har blivit.

Advertisement

Haleys önskan var att visa upp en klänning i viktoriansk stil och tack vare sin stora fantasi lyckades hon. Inspirationen kom från en video som hon såg på TikTok, som hon sedan utarbetade för att skapa något personligt och helt originellt.

Hennes mamma Valerie, kosymdesigner till yrket, hjälpte henne med de tekniska detaljerna och tipsade om hur man monterar de olika delarna. Hennes giltiga förslag har bidragit på ett avgörande sätt till en definitivt förtrollande look.

"Jag skapade min klänning! - skrev Haley på Instagramjag bar den på balen och jag hade aldrig trott att jag skulle få så många komplimanger. Tack för all kärlek, vänner. Jag älskar den här looken, och den är hämtad från min barndoms böcker, Harry Potter. För mig är detta ett konstverk om att växa upp och övergå till vuxenlivet samtidigt som jag bär orden som gav mig så mycket frid i min ungdom."

Föreningen mellan passion för favoritböcker och kreativitet skapade ett mästervrk. Vad tycker du om denna skapelse?

Advertisement