Balenciaga lanserar en kollektion med "trasiga skor" priset på dem är nästan två tusen dollar

av Titti Carlberg

19 Maj 2022

Balenciaga lanserar en kollektion med "trasiga skor" priset på dem är nästan två tusen dollar
Advertisement

Kläder fascinerar många människor, som är villiga att spendera stora summor för att komma över ett plagg av det senaste modet: väskor, skor, kläder och accessoarer med kostnader som ofta är oåtkomliga hamnar inte i garderoberna hos alla.

Priserna i modevärlden är faktiskt inget som alla klarar av att möta, men kläderna förväntas ändå att vara snygga och välgjorda. Men modevärlden är ibland bisarr och, efter trasiga jeans som såldes till ett högt pris, och andra kläder som skapats speciellt för att ge ett slitet intryck, så lanseras nu en märkessko som ser "förstörd" ut för nästan tvåtusen dollar.

via The Indipendent

Advertisement
Balenciaga

Balenciaga

Det handlar om Balenciaga, det lyxiga spanska modehuset som grundades 1919 av designern Cristóbal Balenciaga. Detta kända modemärke presenterar nu en sko med en avgjort sliten look: skitiga sulor, förstört och gammalt tyg, som de kan bli efter åratal av användning.

Kollektionen kallas Paris Sneaker och skorna presenteras av designern själv som "extremt slitna och skitiga".

Likheten med den gamla Converse är obestridlig, enligt ett yttrande från många webbanvändare. De dyraste paren kostar nära tvåtusen dollar och finns i en begränsad upplaga, följt av mindre extrema modeller och - så att säga - billigare.

Den dyraste Paris kostar 1.850 dollar och är gjord i "förstört bomullstyg och gummi, med revor i hela tyget" enligt beskrivningen. Det kända modemärket är skrivet på ena sidan av skon med svart tuschpenna. Även dessa finns i en begränsad upplaga på ett hundratal par.

Advertisement
Balenciaga

Balenciaga

Men de håller på att ta slut, inklusive skorna med högre kanter och ett mindre slitet utseende än de dyrare märket, sålda för summan 625 dollar.

De tillgängliga färgerna är vit, svart och röd. Kollektionen avslutas med de mer sobra modellerna, tillgängliga för "bara" 495 dollar, de har öppen baksida och ser ut som en toffel.

Modehuset, i pressmeddelandet som utarbetats för lanseringen, uppgav att den slitna stilen på skorna indikerar deras uppdrag: "De är lämpliga för att användas under ett helt liv.".

Kort sagt, de kan bäras utan rädsla för att bli slitna med tiden, eftersom de är ju redan slitna.

Advertisement