Optisk illusion: går katten upp eller gå den ner för trappan? Svaret säger mycket om dig

av Titti Carlberg

21 Mars 2022

Optisk illusion: går katten upp eller gå den ner för trappan? Svaret säger mycket om dig
Advertisement

Det finns många sätt att testa en persons personlighet och försöka identifiera hennes natur: ett av de enklaste och samtidigt effektiva verktygen verkar vara optiska illusioner, bilder som vid första anblicken visar en aspekt som är objektiv i teorin, men i praktiken subjektiv: var och en av oss kan faktiskt lägga märke till olika saker framför samma bild och på så sätt avslöja vissa aspekter av oss själva

Vi föreslår den här märkliga optiska illusionen med en katt i trappan, som kan säga mycket om dig: är du redo?

via New York Post

Forget about the Dress http://9gag.com/gag/azEP79x?ref=fbp

Pubblicato da 9GAG su Venerdì 3 aprile 2015

Titta noga på vad katten gör: den går i en trappa och bilden är gråtonad. Men den verkliga frågan är: går katten upp för trappan eller ner för trappan? Det finns bara två möjliga svar och de visar vad din inställning till livet är. Bilden har blivit viral och webbanvändarna släpptes lösa i att kommentera kattens rörelse ur en dubbel synvinkel: upp eller ner?

Låt oss se vad de olika betydelserna är baserat på, från ett personliga perspektiv.

Om du ser att djuret går upp för trappan, bra för dig! Du antas vara en avgjort positiv person som möter livet med stor optimism. Du har en konstruktiv blick mot allt omkring dig, och för dig är glaset alltid halvfullt. Precis som kattdjuret du ser gillar du att "erövra" tillvarons steg för att nå det ena målet efter det andra: livet är en utmaning som måste mötas med ett leende och med god vilja kan du nå toppen! Denna modiga och ambitiösa attityd kan ta dig till toppen och ingen kan hindra dig på din väg.

Om katten i dina ögon går nerför trappan verkar din personlighet dock vara lite pessimistisk. Till naturen är du något cynisk och skeptisk, men det är också möjligt att ditt sätt att hantera livet har påverkats av obehagliga upplevelser som har lett till att du inte litar lätt på omgivningen. Du är inte impulsiv utan du tänker igenom noga alla dina rörelser för att förstå vad du står inför, du tenderar att förvänta dig det värsta och av denna anledning föredrar du att skydda dig själv. Din negativa syn på livet har dock fördelen att du undviker besvikelser och otäcka överraskningar: dina erfarenheter har gjort dig mer medveten och det är omöjligt att lura dig!

Vad är resultatet av testet? Ser du dig själv i beskrivningen som du har valt?

Advertisement