Grannen parkerar alltid bilen på hennes uppfart: hon hämnas genom att ringa efter bärgning

av Titti Carlberg

04 Februari 2022

Grannen parkerar alltid bilen på hennes uppfart: hon hämnas genom att ringa efter bärgning
Advertisement

Att ha en lugn relation till grannarna är viktigt: ingen vill leva i ett sammanhang där man kan andas en tung och spänd atmosfär. Vi skulle alla vilja ha snälla, respektfulla och förstående grannar, men det är inte alltid man har en sådan tur: vissa människor bryr sig inte om konsekvenserna som deras gester får för andra. Så vad ska man göra i de fallen?

Dialog är förvisso det mest diplomatiska valet, men när inte ens detta räcker tar många till extrema lösningar: en kvinna berättar på Reddit vad hon gjorde mot sin respektlösa granne.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Huvudpersonen i den här berättelsen är en ensamstående tvåbarnsmor. Kvinnan berättar att när hon fick nya grannar uppstod det bråk. Kvinnan välkomnade familjen - som består av mamma, pappa och två tonårsbarn - hjärtligt. I grannskapet hade det aldrig förekommit några missförstånd på grund av bilar: alla parkerade sin bil korrekt utan att hindra andras utrymme. 

Med den nya familjen förändrades dock situationen: pappan till de två pojkarna bad en dag grannen att ge hans son tillstånd att parkera sin SUV på hennes uppfart eftersom det inte fanns någon ledig parkeringsplats på gatan. Mannen hade gett sonen, som precis hade tagit körkort, en ny bil, men sonen hade problem med att hitta en parkeringsplats. Kvinnan blev förvånad över frågan och svarade nekande: hans son kunde absolut inte parkera bilen på hennes uppfart eftersom det skulle förstöra gräsmattan och blockera infarten till hennes hus.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Mannen blev inte speciellt glad över det svaret men gick därifrån. Kvinnan valde under tiden att skriva till bostadsföreningen för att kommunicera händelsen. Från hennes vägran uppstod det tjat och situationen urartade när kvinnan en dag såg SUV:n parkerad på sin uppfart. Hon gick direkt till grannen och klagade, han svarade dock att hans sons SUV inte var något hinder, men bad ändå sonen att flytta på bilen. Kvinnan varnade då grannen att om de parkerade suven igen på hennes uppfart skulle hon ringa polisen.

Några dagar senare upprepades episoden sig. Vid det här laget vidtog kvinnan åtgärder och ringde efter bärgningskåren, som hämtade fordonet, och hon varnade även bostadsföreningen för händelsen. Nästa morgon knackade grannen - efter att han inte hade hittat bilen - på hennes dörr och frågade henne vad som hade hänt. Hon berättade för honom att hon hade ringt efter bärgningskåren och polisen. Lyckligtvis hade kvinnan dock anmält allting som polisen ansåg vara användbara bevis för att kvinnan skulle kunna lämna in anmälan om intrång.

Hur löstes affären? Grannens son fick betala böter, och lovade att han inte längre skulle parkera sin bil på andras uppfarter.

Advertisement