Hon hyr ut ett tält på sin balkong: det kostar nästan 500 € i månaden

av Titti Carlberg

03 Februari 2022

Hon hyr ut ett tält på sin balkong: det kostar nästan 500 € i månaden
Advertisement

När det är dags att leta efter en lägenhet eller ett uthyrningsrum vet man aldrig vad man kan hitta. För dyra, för små eller kanske fallfärdiga bostäder är bara några av de verkligheter som hyresgäster måste hantera. Och ofta kommer vi till överdrifter som är så extravaganta att det nästan är otroligt fast de är 100% verkliga. Precis som det vi ska berätta för dig.

Skulle du någonsin kunna tänka dig att bläddra igenom de olika hyresannonserna och hitta...ett tält på en balkong? Du fattade rätt, det är absolut inget skämt: kvinnan som lade ut på webben den märkliga annonsen för ett boende, hade bestämt sig för att hyra ut ett tält på sin balkong, som ett slags "bostadshuscamping". Och, om du tycker att annonsen är överdriven, vänta tills du får se vad hon tar i hyra

via The Local

Advertisement

I många städer kan man för 480 euro i månaden få hyra ett litet rum, och om man tar sig lite längre ut i förorterna kan man till och med hyra en tvårummare för den summan. I Zürich är det dock inte så, vilket bevisades av 27-åringen som lade ut en sensationell annons på nätet. För 500 schweizerfranc i månaden (cirka 480 euro faktiskt) erbjuder hon ett campingtält monterat på balkongen, alltså inte ett enkel- eller dubbelrum, utan bara ett tält, med utsikt över stjärnhimlen och husen runt omkring.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tillgång till kök, badrum och vardagsrum i lägenheten ingår, och lyckligtvis finns det en uppblåsbar madrass och kuddar för en upplevelse som påminner mycket om det man kan uppleva på campingplatser, men absolut inte i ett schweiziskt lägenhetshus.

"Jag letar efter ett sätt att minska mina utgifter - säger Sandra, den unga kvinnan som publicerade annonsen - och jag tycker att det här kan vara ett bra sätt att dela på kostnaderna för en bostad. I Zürich är det mycket svårt, för att inte säga omöjligt att hitta ett rum att hyra för ett överkomligt pris - fortsätter hon - det var därför jag fick den här idén med tältet."

Och även om många har ifrågasatt det lagliga med en sådan här uthyrning, verkar det som att Sandra har fått många positiva svar på annonsen från personer som är intresserade av det hon erbjuder. Det är ännu inte klarlagt om 27-åringen kan erbjuda ett sådant "boende" i utbyte mot pengar, men en sak är säker, i princip är det inte förbjudet.

Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

"Många studenter tycker att min idé är intressant - tillägger hon - även om jag inser att det kan bli lite svårt att hitta en inneboende på vintern, eftersom balkongen inte är inglasad".

Kort sagt, mer än ett uthyrningsrum låter det som ett riktigt äventyr, och nu återstår det bara att undra om Sandra kommer att hitta någon som är villig att spendera det beloppet för att uppleva det!

Vad tycker du? Är det en absurd eller en originell annons?

Advertisement