En 2-årig pojke använder mammans telefon och beställer online: han spenderar nästan 2000$ på möbler

av Titti Carlberg

29 Januari 2022

En 2-årig pojke använder mammans telefon och beställer online: han spenderar nästan 2000$ på möbler
Advertisement

De nya generationerna föds i nära kontakt med tekniken och lär sig använda den från tidig ålder. Är det rätt att låta ett barn som bara är några år gammalt att använda smartphones, surfplattor och datorer? Åsikterna är ofta motstridiga.

Barnet som är huvudperson i den här historien använde sin mammas telefon utan att hon visste om det: barnet som heter Ayaansh, lyckades lägga händerna på mammans telefon och gjorde en dyr beställning.

via NBC New York

Advertisement

Madhu Kumar bor i New Jersey och är mamma till Ayaansh Kumar, ett barn som bara är 22 månader gammalt. Kvinnan hade lagt produkter i varukorgen, något som många av oss gör, för att skjuta upp köpet lite. Den lilla pojken hittade dock hennes smartphone och genomförde operationen som hans mamma hade lämnat till senare: omedvetet köpte han möbler för 2000 dollar

Kan du föreställa dig mammans reaktion när leverantören kom med möblerna? Kvinnan som först inte förstod vad som hade hänt, vände sig först till sin man och sedan till sina äldsta barn: ingen av dem hade gjort beställningen.

Advertisement
Not the actual photo - Pixabay

Not the actual photo - Pixabay

Kort sagt, de var alla säkra på att de inte hade handlat något, och framförallt inte möbler. Så vem hade gjort det? Tanken föll på lille Ayaansh. Pappan sa: "Det är verkligen svårt att tro att han klarade det, men tyvärr så måste det ha varit han som gjorde det".

När de väl hade insett vem det var som var boven, blev de roade av det faktum att den lille - trots att han bara vara några år gammal - redan kunde kombinera problem, lyckligtvis kunde familjen lösa situationen och, tack vare butikens regler, kunde de lämna tillbaka möblerna som hade köpts av den lille och fick därmed en delvis återbetalning. 

Familjen beslöt sig dock för att behålla en del av möblerna: kvinnan hade redan planerat att handla i butiken, och dessutm ville de behålla ett minne av den roliga händelsen. En liten distraktion som kostade denna familj dyrt, men som med lite tur lyckades få tillbaka en del av pengarna som spenderats av misstag.

Nu ska föräldrarna till lilla Ayaansh anta ett effektivare säkerhetssystem, för att förhindra att den lille lägger beslag på en telefon igen.

Advertisement