Amazon säljer en japansk "sten" som ändrar färg om det finns ett spöke i närheten

av Titti Carlberg

17 Januari 2022

Amazon säljer en japansk "sten" som ändrar färg om det finns ett spöke i närheten
Advertisement

Tror du på spöken? Även om detta kan låta som en absurd eller till och med dum fråga för många, är vi säkra på att det finns många andra människor som skulle ta den på största allvar. Som till exempel de japanska uppfinnarna av denna speciella "sten" vi ska berätta om.

Vad är det för sorts sten? Enkelt och fantastiskt på samma gång: en spökdetektor. Det stämmer, det här föremålet som säljs på Amazon, som allt annat du kan hitta på den berömda E-handelssidan, har den mycket specifika uppgiften att indikera för dem som äger den, en eventuell närvaro av ett spöke. Blir du förvånad eller förvirrad? Då är du inte ensam om det även om tillverkaren försäkrar att den fungerar perfekt. Låt oss se lite närmare på den.

via Bustle.com

Advertisement
BAKETAN - Amazon

BAKETAN - Amazon

När man ser den är det inget annat än en solid romb av ganska små dimensioner, utrustad med en kedja för att hänga den runt halsen. Halvtransparent, batteridriven och med ljus inuti, som kan variera från rött till blått. Och det är just det som är signalen att något - eller någon - finns där i närheten även om det inte syns.

Om ljuset är blått betyder det att det finns en ängel i rummet; om det blir rött kan det finns ett spöke. Om det låter otroligt eller kanske absurt, så tänker du inte på samma sätt som de många som köper det här föremålet, ett föremål som har nått stora framgångar sedan det släpptes på marknaden.

Advertisement
BAKETAN - Amazon

BAKETAN - Amazon

Den kallas "Baketan Reiseki" och produceras av det japanska företaget Solid Alliance, ett företag som under många år har varit dedikerat till sektorn för "ghost-detecting". Bara i Japan har det sålts mer än 200 000 stycken, även om den matematiska säkerheten för dess funktion är långt ifrån säkerställd.

BAKETAN - Amazon

BAKETAN - Amazon

Tillverkningsföretaget har faktiskt aldrig avslöjat exakt, eller med avsikt, hemligheten som ligger bakom denna sten. Det som dock framkommit är att "den bygger på avvikelsen av slumpmässiga tal" och att "många användare har rapporterat upplevelser som de sedan har rapporterat till företaget". Den kan aktiveras manuellt, genom att trycka på en knapp på föremålet eller låta detektorn agera automatiskt, så att den var 10:e minut skannar den omgivande miljön i jakt på ett eventuellt spöke.

BAKETAN - Amazon

BAKETAN - Amazon

Under åren har Baketan Reiseki (på svenska blir det ungefär "stenen som söker efter spöken") uppdaterats flera gånger och är nu ett slags kultobjekt bland alla fans av det paranormala. Till den grad att vissa har dokumenterat dess funktion genom att gå in i dystra, obebodda och på något sätt "hemsökta" platser och verifierat att den röda lampan har tänts upprepande gånger.

Frågan som uppenbarligen uppstår är: fungerar den verkligen? Det beror nog på om du tror på spöken eller inte. Under tiden kan de mer nyfikna prova den i sin omgivning...

Advertisement