De första ögondropparna mot ålderssynthet har godkänts i USA: de kan göra glasögon till ett avlägset minne - Curioctopus.se
x
De första ögondropparna mot ålderssynthet…
20 exempel på onödiga och överdrivna förpackningar som har gjort människor upprörda Fortsätter bilrutorna att imma igen? Prova 2 enkla och billiga knep för att bli av med problemet.

De första ögondropparna mot ålderssynthet har godkänts i USA: de kan göra glasögon till ett avlägset minne

15 December 2021 • Av Titti Carlberg
733
Advertisement

Av alla synfel som kan dyka upp under årens lopp, är presbyopi utan tvekan en av de vanligaste. Faktum är att mellan åldrarna 40 och 45 kan en progressiv minskning av närseende inträffa hos många människor. Att fokusera på skrifter och föremål blir svårt, och för många slutar det med att de tar hjälp av glasögon. 

Antalet presbyopi i världen är verkligen imponerande: enligt en WHO-rapport uppskattas det att 1,8 miljarder människor har detta synproblem. Deras vardag är inte alltid enkel, ofta just på grund av glasögonen, men det läkemedel vi ska berätta om skulle kunna representera en riktig vändpunkt, en revolutionerande och alternativ upptäckt till de kända linserna. Vad handlar det om? De första godkända ögondropparna för behandling av närsynthet.

via: CBS News

Tänk om du kunde lindra dina närsynthetsproblem med bara några ögondroppar. Det här är inte något scienze fiction-påhitt, eftersom ett team av kliniska tester har presenterat Vuity, ett läkemedel som fungerar, minst sagt, perfekt för det ändamålet.

En applikation för sex timmars klarsyn även på nära håll: detta är löftet från Allergan, läkemedelsföretaget som tillverkar dropparna. Vuity träder, enligt rapporter, i kraft på bara 15 minuter och garanterar då en klar syn, som nämnts, upp till sex timmar. Ögondroppar mot ålderssynthet är de första och enda som har godkänts av amerikanska FDA och har, efter detta gröna ljus, marknadsförts.

"Vi är glada över att lansera denna unika behandling på marknaden för miljontals människor med ålderssynthet", säger Jag Dosanjh, senior vice vd för Allergan. Och de entusiastiska rösterna från den högsta ledningen hos läkemedelsföretaget upprepades också av deltagarna som testade dropparna. "Det är definitivt livsförändrande" kommenterade Duncan Toni Wright.

 Vuity-droppar presterar som bäst för presbyopi patienter mellan 40 och 55 år. Läkemedlet verkar genom att stimulera förträngningen av pupillen, vilket gör det möjligt för ögat att fokusera snabbare och effektivare. Glaskroppen, den lilla "lins" som finns i våra ögon, kan därmed återgå till att fungera mer regelbundet.

Advertisement

New FDA-Approved Eye Drug Can Improve Close-Up Vision and Reduce Need for Reading Glasses One drop of Vuity in each eye can give users sharper vision for 6 to 10 hours

Pubblicato da Ophthalmology Exams su Sabato 11 dicembre 2021

Som med alla läkemedel har Vuity-dropparna också biverkningar och oönskade effekter:bland de vanligaste finns huvudvärk och röda ögon, och de måste användas under medicinsk övervakning och under speciella förhållanden. Företaget har i alla fall sagt att de är supersäkra när det gäller de här ögondropparna, och att allt som återstår är att vänta på att de sprids även utanför USA.

Vad tror du om denna upptäckt som kan få dig att lägga dina läsglasögon i byrålådan för alltid?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack